Acasa Industrie Gabriel Sicoe este noul presedinte al Asociatiei Constructorilor Auto din Romania. Prioritatile raman dezvoltarea infrastructurii, a pietei auto si a calitatii fortei de munca

Gabriel Sicoe este noul presedinte al Asociatiei Constructorilor Auto din Romania. Prioritatile raman dezvoltarea infrastructurii, a pietei auto si a calitatii fortei de munca

de Adrian Mitrea

Gabriel Sicoe (sursa - ACAROM)

Gabriel Sicoe este noul presedinte si director general al Asociatiei Constructorilor Auto din Romania (ACAROM), fiind numit oficial miercuri, 22 martie, la putin peste trei luni de la decesul lui Constantin Stroe – fostul presedinte. Sicoe este colaborator apropiat al lui Stroe si bun cunoscator al industriei auto din Romania. Pe agenda ACAROM raman prioritare dezvoltarea infrastructurii in Romania, dezvoltarea pietei auto, a calitatii fortei de munca in sectorul auto si a cercetarii, dezvoltarii si inovarii.

Numirea lui Gabriel Sicoe in postul de sef al ACAROM s-a facut miercuri, 22 martie, in cadrul intalnirii generale a celor 156 de membri ai Asociatiei. Printre ei se numara cei doi constructori auto din Romania, Dacia si Ford, precum si majoritatea companiilor producatoare de componente auto din tara, universitati tehnice si furnizori de servicii din toata tara.

Inceputul adunarii generale a fost marcat de tristul eveniment al decesului fondatorului si presedintelui ACAROM Constantin Stroe. Vicepresedintele Asociatiei, Gabriel Sicoe, devenit acum presedinte, i-a evocat personalitatea predecesorului sau prin mentionarea exceptionalei sale contributii la supravietuirea si renasterea Dacia, plus dezvoltarea industriei auto nationale. Cei prezenti la eveniment au pastrat un moment de reculegere in memoria lui Constantin Stroe.

De asemenea, a fost validata cooptarea in Consiliul Director a lui John Oldham, presedinte Ford Romania, si  a lui Adrian Sandu, secretar general al Asociatiei. John Oldham a preluat functia de vicepresedinte ACAROM si de conducere a Comisiei de constructori de automobile.

Silviu Badea, directorul furnizorului GIC Pitesti, a fost reconfirmat ca vicepresedinte ACAROM si responsabil al Comisiei de furnizori auto.

„Urmare a hotararilor adoptate de adunarea generala, ACAROM va continua sa promoveze si sa sustina pe langa autoritatile de reglementare crearea unui cadru national favorabil pentru valorificarea potentialului sectorului auto”, spune ACAROM, intr-un comunicat de presa.

Gabriel Sicoe (60 ani), a absolvit Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica a ASE Bucuresti dupa care, in 1981, s-a angajat ca economist la Intreprinderea de Autoturisme Pitesti. In 1991 a fost promovat sef al Serviciului Planificare. In 1992 a fost cooptat in echipa de management a Automobile Dacia condusa de Constantin Stroe, echipa care a asigurat supravietuirea Dacia in perioada de tranzitie, apoi privatizarea cu succes si, in continuare, dezvoltarea noii Dacia.

Din 1994 a fost succesiv director executiv organizare relatii publice, director executiv resurse umane. Din 2003 este director executiv afaceri publice al Automobile Dacia. Sicoe a urmat stagii de formare in managementul economic si de mediu, advocacy si lobby. Intre 2009-2016 a fost vicepresedinte APIA, iar din 2015 vicepresedinte ACAROM.

ACAROM este asociatia reprezentativa la nivel national a industriei auto din Romania, avand 156 de membri. Firmele membre ale ACAROM genereaza o cifra de afaceri de peste 13 miliarde euro si ofera peste 82.000 de locuri de munca in Romania. Circa 19% din exportul total al Romaniei este produs de companiile pe care ACAROM le reprezinta.

ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile).

Lasa un comentariu