Acasa Foto VIDEO, FOTO: Volkswagen Arteon si Tiguan Allspace intr-o prezentare speciala realizata de 0-100.ro la Geneva

VIDEO, FOTO: Volkswagen Arteon si Tiguan Allspace intr-o prezentare speciala realizata de 0-100.ro la Geneva

de Adrian Mitrea

Volkswagen Arteon la Salonul Auto de la Geneva (sursa – 0-100.ro)

Volkswagen Arteon, masina care vine sa inlocuiasca modelul CC (fost Passat CC), a fost dezvaluita in cadrul editiei 2017 a Salonului Auto de la Geneva. Iata o prezentare speciala realizata de 0-100.ro la Geneva pentru acest model, precum si pentru Tiguan Allspace (7 locuri). Bonus, o scurta prezentare a conceptului electric Volkswagen I.D. BUZZ, ce prevesteste relansarea legendarului Bully, acum in versiune cu propulsie pe baterii.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Arteon este pozitionat peste Passat si sub Phideon. Deocamdata, Arteon va fi varful de gama al Volkswagen in Europa. Este inca neclar daca Phideon va fi adus si pe piata europeana (el fiind dedicat pietei din China, ca inlocuitor pentru Phaeton).

Asadar, Volkswagen Arteon este un sedan cu forma de coupe (caroserie liftback), avand acces in portbagaj printr-un hayon mare. Arteon este un Gran Turismo autentic, lung, lat si scund, cu o gama de motorizari ce porneste de la 150 CP (1.5 TSI evo) si se duce pana la 280 CP (2.0 TSI).

Toate motorizarile beneficiaza de noua cutie de viteze automata cu sapte trepte (DSG) dezvoltata de Vokswagen, exceptie facand unitatea 1.5 TSI evo de 150 CP care, in functie de piata, poate fi comandata si cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte.

Masina este construita pe platforma modulara MQB a Volkswagen Group si are 4.862 mm lungime, 1.871 mm latime si 1.427 mm inaltime, ampatamentul fiind de 2.841 mm. Portbagajul are o capacitate de 563 litri si poate fi extinsa pana la 1.557 litri prin rabatarea spaterolor locurilor din spate.

Arteon se trage din conceptul Volkswagen Sport Coupe Concept GTE si in doi ani, iata, a ajuns masina de serie.

Echiparea standard include stopuri si faruri cu LED, jante din aliaj de 17-inch si sistem keyless, sistem multimedia cu USB si AUX compatibil cu terminale Apple, scaune fata incalzite si multe altele. Gama de tehnologii de asistenta a soferului si de siguranta este preluata de la celelalte modele Volkswagen.

In ceea ce priveste modelul Volkswagen Tiguan Allspace, acesta a fost creat initial pentru piata din China, fiind mai spatios – dupa cum ii spune si numele. Masina poate fi comandata in versiuni cu 5 si 7 locuri. Chiar si in varianta cu 7 locuri portbagajul ramane generos (240 litri), iar in versiunea cu 5 locuri are o capacitate de 760 litri, mai mare chiar decat la multe break-uri de clasa medie.

Gama de motorizari TSI si TDI acopera un interval ce porneste de la 150 CP si merge pana la 240 CP, fiind disponibile cutii de viteze manuale cu 6 trepte, DSG si 4MOTION. Sistemul de tractiune integrala 4MOTION si cutia de viteze automata DSG vin amandoua standard la versiunile Tiguan Allspace ce au peste 180 CP.

Designul lui Tiguan Allspace este usor diferit fata de al versiunilor cu ampatament standard, din punct de vedere estetic identificandu-se cu modelul Atlas din SUA.

Corespondenta de la Geneva.

2 comentarii

AboveAverageJoe 10 martie 2017 - 12:44

Frumoasa fata la passatul asta, mai c-ai zice ca e Renault Talisman.

Reply
capatu satului 4 aprilie 2017 - 13:13

costu de intretinere la frantuji este cu mult peste germane cu exceptia bmw,

Reply

Lasa un comentariu