Acasa Curiozitati VIDEO Airbus si Italdesign au prezentat un concept de capsula care poate zbura datorita unei drone uriase

VIDEO Airbus si Italdesign au prezentat un concept de capsula care poate zbura datorita unei drone uriase

de Vlad Barza

Airbus Italdesign Pop Up (sursa - Italdesign)

La Salonul Auto de la Geneva Airbus si Italdesign (parte a Audi) au prezentat un concept de vehciul zburator numit Pop up care consta intr-un modul de doua locuri la care se pot atasa diverse elemente care sa-i permita sa ruleze pe sosea sau pe sine. Acest modul poate fi purtat in aer de o drona uriasa, companiile spunand ca acest vehicul futurist ar putea reprezenta o solutie de mobilitate pentru orasele aglomerate, insa in mai bine de 10 ani.

Capsula de doua locuri este plina de ecrane si va putea fi chemata printr-o aplicatie de mobil. i se pot atasa roti pentru a rula pe sosele, dar partea cu totul deosebita este ca poate fi purtat prin aer de un fel de drona uriasa, un modul aerian de 4 metri/5 metri si opt motoare.

Viteza maxima in aer, dar si pe sol, ar trebui sa fie 100 km/h, iar autonomia promisa este 100 km in aer si 130 km pe sosea.

Totul este in faza de proiect si primele teste vor fi facute pana la final de an, insa creatorii acestui concept spun ca el ar putea fi folosit in zece ani in cele mai aglomerate orase ale lumii, evident daca va primi aprobare.

Ideea de „masina zburatoare a aparut prima oara in anii 50′ si a fost tot mai des prezenta in media, mai ales prin companii precum Teraffugia si Aeromobil. Recent, o companie din Olanda, Pal-V, a anuntat comercializarea unui „avion-masina” la pretul de 500.000 euro.

Conceptul prezentat acum la Geneva pare mai credibil si datorita companiilor implicate: Airbus si Italdesign.

Dezvoltatorii Pop Up spun ca sunt constienti de numarul mare de obstacole: pretul mare, consumul ridicat, zgomotul de rulare, regulamentele si, nu in ultimul rand, neincrederea publicului.

Surse: Automotive News, Le Monde

Standul Italdesign Airbus (sursa - HotNews)

Lasa un comentariu