Acasa Industrie ContiTech Romania are un nou director general, Maik Niewoehner. Uzina produce 20% din tevile de aer conditionat auto din Europa

ContiTech Romania are un nou director general, Maik Niewoehner. Uzina produce 20% din tevile de aer conditionat auto din Europa

de Adrian Mitrea

Maik Niewoehner (sursa - Continental)

Uzina ContiTech din Timisoara, cu peste 2.000 de angajati, are un nou director general in persoana lui Maik Niewoehner, inlocuindu-l pe Bernd Steinebronn, care a ocupat aceasta pozitie timp de peste 13 ani, a anuntat Grupul Continental. ContiTech este unul dintre cei mai mari furnizori internationali de produse din plastic si cauciuc.

Noul director, Maik Niewoehner, lucreaza in cadrul Continental de peste 18 ani, unde a ocupat diferite pozitii de conducere in mai multe unitati ContiTech din Germania. Inainte sa preia managementul ContiTech Timisoara, Maik Niewoehner a ocupat functia de director economic al unitatii de productie din Oppenweiler, Germania, fiind in acelasi timp responsabil pentru departamentele Finance & Controlling din locatiile ContiTech la nivel global.

„Cu mai bine de un deceniu in urma, in locul halei in care ne aflam astazi, nu era decat un camp si este de-a dreptul impresionant, privind in urma, unde s-a ajuns. In acest moment aproximativ 6% din cererea mondiala si peste 20% din cererea europeana de tevi pentru sistemele de aer conditionat ale masinilor sunt produse in fabrica din Timisoara, a declarat Maik Niewoehner, directorul unitatii de productie.

Fabrica din Timisoara, care a inceput activitatea in 2002, este una dintre cele sapte fabrici Continental din Romania. Aici se produc tevi pentru sistemul de aer conditionat al masinilor, pentru sistemul de servodirectie si control al sasiului, dar si curele de transmisie si de distributie. Anual, aici sunt produse aproximativ 24 de milioane de piese.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, corporatia Continental a inregistrat in anul 2016 o cifra preliminara de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde euro la nivel mondial si are in prezent peste 220.000 de angajati in 55 de tari.

In ceea ce priveste Continental in Romania, in perioada 1999-2015, concernul a investit 1,13 miliarde euro in activitatile din tara.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti.

Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajati si si-a marit echipa in 2016 cu peste 1.000 noi membri in Romania.

Lasa un comentariu