Acasa Citroen Dupa Volvo, Geely ar vrea sa cumpere si Lotus. Iar Proton ar ajunge la PSA Peugeot Citroen

Dupa Volvo, Geely ar vrea sa cumpere si Lotus. Iar Proton ar ajunge la PSA Peugeot Citroen

de Adrian Mitrea

Lotus Exige S (sursa - Lotus)

Peisajul marcilor auto pare sa se reconfigureze serios in 2017 deoarece dupa ce PSA Peugeot Citroen a demarat discutiile cu General Motors pentru preluarea Opel apar noi vesti privind achizitii si preluari. Marca britanica Lotus, detinuta de Proton, ar putea fi cumparata de chinezii de la Geely (care au si Volvo), iar Proton ar putea ajunge in portofoliul PSA Peugeot Citroen, care au sprijun din partea chinezilor de la Dongfeng.

Potrivit zvonurilor din presa auto internationala, Geely sunt interesati de marca britanica Lotus. Geely „a mai fost la cumparaturi prin Europa” in 2010, cand a preluat Volvo de la Ford. Acum, iata, chinezii ar fi interesati de preluarea marcii sport britanice Lotus de la producatorul auto malaezian Proton.

Totodata, Proton insusi ar fi de vanzare si ar urma sa ajunga in portofoliul PSA Peugeot Citroen, alaturi de Opel. Francezii de la PSA ar fi interesati de activitatile de productie ale Proton din Malaezia. Desigur, PSA nu o duce grozav din punct de vedere financiar, dar are sprijinul chinezilor de la Dongfeng, ceea ce poate face ca aceste zvonite preluari sa devina realitate.

Incepand cu cel mai clar exemplu in care o companie auto chineza a preluat o marca europeana – achizitia Volvo de catre Geely – se pare ca producatorii auto din China au inteles ca pentru a deveni jucatori globali in industria auto trebuie sa cumpere producatori auto cu traditie, strategia de a impune o marca chinezeasca noua in piata auto mondiala fiind de fiecare data un esec sau, oricum, o afacere de importanta redusa: vezi marcile Geely, Chery, Brilliance si Great Wall.

Surse: autoblog.com, autocar.co.uk, leparisien.fr.

Lasa un comentariu