Acasa Industrie Volkswagen extinde perioada de intrerupere a lucrului la uzina care produce Passat in Germania

Volkswagen extinde perioada de intrerupere a lucrului la uzina care produce Passat in Germania

de Vlad Barza

Volkswagen Passat BlueMotion (sursa - Volkswagen)

Volkswagen a anuntat ca va extinde numarul de zile in care productia uneia dintre cele mai mari uzine din Germania va fi intrerupta, din cauza cererii in scadere pentru modelul Passat. Vanzarile de Passat in Europa au fost chiar si cu 20% mai mici in unele luni ale anului trecut.

Volkswagen anuntase ca productia va fi oprita timp de opt zile in ianuarie si februarie la uzina din Emden, unde lucreaza 9.000 de oameni. Acum, compania adauga alte trei zile de oprire a productiei din cauza cererii in scadere pentru Passat. Problemele cu cererea sunt in Marea Britanie, Turcia si Rusia, iar compania nu exclude posibilitatea ca pana la Paste sa apara si alte opriri.

La uzina au fost opriri si in vara anului trecut, din cauza unei dispute contractuale cu un furnizor, disputa ce a afectat productia mai multor uzine.

Passat a fost anul trecut al 12-lea cel mai bine vandut model auto din Europa, insa vanzarile au scazut cu 8% fata de 2015. Cea mai buna luna de vanzari in UE a fost martie, cand s-au livrat peste 21.000 de unitati, insa spre final de an abia s-a depasit nivelul lunar de 16.000 unitati.

Passat se vinde din 1973, iar cel mai bun an a fost 1998, cu livrari de peste 348.000 masini. Cel mai slab an nu a fost unul din timpul crizei, ci 2014, cu sub 155.000 unitati livrate, anul urmator aducand o crestere de 50%.

Sursa: Reuters

Lasa un comentariu