Acasa Curiozitati Cand tehnologia naste monstri: Proces in SUA pentru Apple deoarece nu impiedica soferii sa foloseasca iPhone la volan

Cand tehnologia naste monstri: Proces in SUA pentru Apple deoarece nu impiedica soferii sa foloseasca iPhone la volan

de Adrian Mitrea

Apple iPhone (sursa - Apple)

Gigantul IT Apple a fost dat in judecata in SUA, mai exact in statul California, deoarece nu impiedica soferii sa foloseasca iPhone la volan. Aparent, responsabilitatea personala este pasata in curtea producatorului de bunuri, in acest caz o companie care produce telefoane si alte electronice.

Initiatorul procesului este Julio Ceja, scrie jalopnik.com. Masina omului a fost lovita din spate de o alta masina condusa de o soferita care isi folosea iPhone-ul la volan.

Desigur, trimiterea in judecata a soferitei nu ar fi suficienta, asa ca Julio Ceja si avocatii sai s-au indreptat si asupra companiei care a produs telefonul, Apple, pentru ca firma nu impiedica soferii sa foloseasca iPhone la volan. Apple ar avea un patent inregisrat in acest sens: impiedicarea soferilor sa foloseasca telefonul la volan.

Acest proces vine la scurt timp dupa un altul, initiat in decembrie 2016, cand Apple a fost acuzata ca nu impiedica soferii sa foloseasca FaceTime (apel video) la volan.

Julio Ceja si avocatii cer suspensarea tuturor telefoanelor iPhone in California pana cand o solutie software sau hardware va fi instalata pe aceste telefoane in sensul impiedicarii utilizarii telefonului la volan.

Este greu de crezut ca o masura atat de extreme va ajunge sa fie aplicata, mai ales ca nu toti locuitorii din California sunt soferi si, astfel, ei ar fi privati de dreptul de a-si cumpara un telefon Apple doar pentru ca in statul lor exista soferi care si-ar putea cumpara iPhone.

Indiferent de rezultat, aceasta situatie bizara ne arata ce monstri poate crea uneori tehnologia: soferi incapabili sa actioneze responsabil, victime care cauta compensatii la producatorii produselor utilizate de autor in timpul unui accident, privarea unei populatii de a avea acces la un bun deoarece doua persoane din acel stat au avut un accident.

Lasa un comentariu