Acasa General Motors General Motors a anuntat investitii suplimentare de un miliard de dolari in SUA si va muta acolo o mica parte din productia din Mexic

General Motors a anuntat investitii suplimentare de un miliard de dolari in SUA si va muta acolo o mica parte din productia din Mexic

de Vlad Barza

Intr-o uzina General Motors (sursa - General Motors)

General Motors (GM) a anuntat ca va investi in plus un miliard de dolari in SUA si ca vrea ca pe viitor sa creeze mii de locuri de munca in IT in Statele Unite, compania indicand si ca va muta in SUA si o mica parte din productia din Mexic. GM este una dintre companiile pe care Donald Trump le-a amenintat cu taxe uriase daca nu vor muta in SUA productia din Mexic.

General Motors a anuntat ca va investi un miliard de dolari peste cele 2,9 miliarde dolari deja anuntate in 2016 si peste cele 21 de miliarde deja investite in operatiunile din SUA in ultimii opt ani.

Investitia va ajuta la crearea a 1.600 de locuri de munca, compania auto propunandu-si pe termen lung si sa readuca in SUA un total de 7.000 de locuri de munca in domeniul IT.

GM are in SUA 56.000 de angajati, cu 5.000 peste cat avea in 2009 cand a iesit din procedura foarte dura de faliment.

Mary Barra, sefa GM, spune ca SUA devine tot mai competitiva si, prin urmare, compania isi creste investitiile. General Motors mai spune ca va aduce in SUA productia de diverse componente pentru sasiuri destinate camionetelor, miscarea urmand sa creeze 450 de locuri de munca la uzinele din Michigan.

USA Today noteaza insa ca nu trebuie sa deducem ca GM isi inchide operatiunile din Mexic, tara unde compania a investit puternic, pana in 2014 fiind vorba de 10 miliarde dolari si 5.000 de locuri de munca create.

Lasa un comentariu