Acasa Honda Honda se aliaza cu Waymo pentru a dezvolta masini autonome

Honda se aliaza cu Waymo pentru a dezvolta masini autonome

de Adrian Mitrea

Honda FCV concept (sursa - Honda)

Honda si Waymo au demarat discutii pentru a dezvolta sisteme de conducere autonoma pentru automobile. Concret, ambele companii vor avea de invatat, iar obiectivul principal este acela de a integra senzorii Waymo, solutiile software si platformele de calcul ale companiei in automobilele viitoare ale Honda.

De asemenea, Honda ar putea furniza Waymo automobile modificate pentru a putea acomoda tehnologia pentru condus autonom, aceste masini Honda urmand sa se alaturi flotei auto de teste pe care Waymo o are deja.

Honda a anuntat anterior ca isi doreste sa puna in vanzare masini autonome pana in 2020, din dorinta de a imbunatati siguranta rutiera si a elimina accidentele rutiere.

La nivel formal acordul de cooperare a fost incheiat intre Honda R&D Co., Ltd. (subsidiara a Honda Motor Co., Ltd.) si Waymo (companie independenta in cadrul Alphabet Inc.).

Tehnologia actuala a Waymo (senzori, software, platforme de calcul) reprezinta o evolutie a eforturilor Google demarate in 2009 in sensul condusului autonom. In octombrie 2015 a avut loc prima calatorie cu o masina autonoma fara volan si fara pedale, pe drumuri publice.

Lasa un comentariu