Acasa Alfa Romeo VIDEO, FOTO: Primul SUV Alfa Romeo, Stelvio, dezvaluit oficial in Los Angeles

VIDEO, FOTO: Primul SUV Alfa Romeo, Stelvio, dezvaluit oficial in Los Angeles

de Adrian Mitrea

Alfa Romeo Stelvio (sursa - Alfa Romeo)

Marca premium italiana Alfa Romeo a dezvaluit primul SUV din istoria marcii, denumit Stelvio, la Salonul Auto de la Los Angeles. Masina este expusa in versiunea de echipare de top, Quadrifoglio, care preia motorul de top al sedanului Giulia: 2,9 litri, V6, BiTurbo, de 510 Cai Putere (CP).

Alfa Romeo Stelvio, fiind un SUV, va fi comercializat exclusiv cu tractiune integrala (Q4), spre deosebire de Giulia, care vine si intr-o configuratie cu doua roti motrice (cele din spate).

Limbajul de design al modelului Giulia se regaseste in mare masura la Stelvio. Italienii de la Alfa Romeo promit o dinamica exceptionala a SUV-ului. Concurenta este insa acerba in acest segment, Porsche Macan si BMW X4 fiind doi rivali foarte performanti.

Stelvio vine cu o transmisie automata cu 8 trepte furnizata de ZF si frane ceramice (in functie de motorizare). Deocamdata au fost anuntate doua motorizari, ambele pe benzina. Un propulsor de 2,9 litri, V6, BiTurbo, de 510 CP (exclusiv pentru versiunea Quadrifoglio) si un propulsor de 2 litri, cu patru cilindri in linie, turbo, de 280 CP.

Masina are 4,68 metri lungime, 2,16 metri latime si 1,65 metri inaltime.

Lansarea pe piata este asteptata in vara anului 2017. Gama de SUV-uri Alfa Romeo ar putea fi completata in viitor cu un model mai mic decat Stelvio si unul mai mare.

Lasa un comentariu