Acasa Curiozitati VIDEO: Un exercitiu de imaginatie – Cat de mult s-ar schimba orasele daca toate masinile s-ar putea conduce singure

VIDEO: Un exercitiu de imaginatie – Cat de mult s-ar schimba orasele daca toate masinile s-ar putea conduce singure

de Vlad Barza

Masini autonome (sursa - Euro Car Parts)

Auzim adesea despre masinile autonome si, desi momentul in care vor fi lansate oficial este inca departe, tot mai multe tari permit testarea lor. Un producator de piese auto din Marea Britanie vrea sa ne imaginam cum ar arata un oras in care toate masinile sunt autonome si spune ca drumurile ar putea fi de doua ori mai putin late, iar locurile de parcare s-ar imputina semnficiativ.

Compania Euro Car Parts a postat un video despre cum ar arata orasele in care absolut toate masinile s-ar putea conduce singure, situatie care insa nu va deveni realitate mai repede de 2050.

Nu ar mai fi nevoie de semne de circulatie fiindca masinile vor comunica mereu wireless intre ele, iar drumurile ar putea fi de doua ori mai putin late. Masinile autonome vor fi mai mereu in miscare, total diferit fata de masinile din prezent care stau pe loc 95% din timp. Flote mari s-ar misca tot timpul si masinile vor putea fi folosite de oricine.

Masinile autonome vor putea circula la distante mult mai mici una de alta, iar strazile nu vor mai fi blocate de vehiculele parcate. In conditiile in care multi nu vor mai avea nevoie sa detina masini personale, suprafata ocupata de parcari va scadea drastic. Trebuie spus ca in multe orase mari o parte dintre locurile de parcare sunt deja eliminate, chiar fara sa fi aparut masini autonome.

Euro Car Parts mai spune ca uriasele parcari supraetajate vor putea fi transformate in cladiri de birouri.

In tot mai multe locuri incep sa fie testate masinile autonome. Este vorba de teste limitate si supervizate de soferi „umani”, dar se fac pasi clar spre imbunatatirea tehnologiei. Mai greu va fi ca publicul sa accepte aceste masini si ca autoritatile sa le omologheze.

Lasa un comentariu