Acasa Industrie Pirelli va investi 200 milioane euro la Slatina pana in 2021

Pirelli va investi 200 milioane euro la Slatina pana in 2021

de Vlad Barza

Pirelli Slatina (sursa - HotNews.ro)

Pirelli, grupul italian care de zece ani prpduce anvelope la Slatina, a anuntat ca va investi aproximativ 200 milioane euro in urmatorii cinci ani pentru cresterea capacitatii de productie pana la 15 milioane unitati/an. Pirelli produce atat anvelope pentru masini premium, cat si pentru cele de Formula 1, iar numarul de angajati de la Slatina va creste cu cateva sute, pana la 3.350 peste cinci ani.

Grupul italian a produs peste 60 de milioane de anvelope la Slatina, iar capacitatea anuala este acum de 10 milioane unitati.

Fabrica este una dintre cele mai moderne pe care Pirelli le detine si produce anvelope auto pentru segmentul premium destinat in principal pietelor din Europa de Est. Suprafata va fi extinsa la 260.000 mp, de la 210,000 mp in prezent.

Planul de dezvoltare implica, de asemenea, zona de productie de la Slatina dedicata sporturilor cu motor, incluzand o unitate de productie pentru campionatul de Formula 1 care sa functioneze ca back-up pentru principala fabrica Pirelli destinata Formulei 1, din Turcia.

Grupul Pirelli a intrat în Romania in anul 2004, cand a infiintat compania „Pirelli Tyres Romania”. Constructia fabricii de anvelope este un proiect greenfield inceput în 2005, iar primele anvelope au fost fabricate in 2006.

Acum Pirelli are 3.000 de angajati si vrea sa ajunga la 3.350 pana in 2021. Seful companiei la nivel mondial a spus vineri ca se analizeaza posibilitatea construirii unei fabrici de anvelope pentru bicicletele

Din 2004, anul in care si-a inceput activitatea in Romania si pana in anul 2010, Pirelli a investit peste 300 milioane euro in centrul industrial compus din fabrica de anvelope pentru autoturisme si o fabrica de cord metalic, ambele situate in Slatina. Zona industriala a fost completata in anul 2008 cu fabrica de la Bumbesti Jiu, judetul Gorj, destinata filtrelor pentru motoare diesel. Pana in 2014 investitiile Pirelli in Romania se cifrasera la 450 de milioane de euro.

Aniversarea celor zece ani a fost marcata de vizita la fabrica Pirelli a permierului, Dacian Ciolos. El a fost insotit de ministrul Finantelor Publice, Anca Dana Dragu, si ministrul Muncii, Dragos Pislaru. Grupul Pirelli a fost reprezentat de Vice-presedintele Executiv si CEO, Marco Tronchetti Provera, si de directorul general executiv al Pirelli Tyres Romania, Giuliano Menassi, care este si seful Departamentului de Cercetare si Dezvoltare al Grupului.

Grupul are 37.000 de angajati si veniturile au fost de 6,3 miliarde euiro anul trecut, cu 300 milioane euro mai mult decat in 2014.

Pirelli este detinuta de la final de 2015 de China National Chemical Corporation, cel mai mare grup chinez din industria chimica, cu venituri anuale de 40 miliarde dolari.

Lasa un comentariu