Acasa Tehnologie VIDEO: Uber a inceput testele cu masini autonome in Pittsburgh

VIDEO: Uber a inceput testele cu masini autonome in Pittsburgh

de Vlad Barza

Masina autonoma Ford Fusion testata de Uber (sursa - Uber)

Uber a inceput in Pittsburgh teste cu masini autonome, compania dorind sa vada cum se comporta tehnologia in traficul de zi cu zi. In prezent sunt 14 masini, iar la volan se afla un sofer de la Uber care poate prelua controlul, in caz ca este nevoie. Calatoriile sunt gratuite, iar Uber va adauga pana la final de an 100 de masini Volvo autonome.

Uber anunta in februarie 2015 ca va deschide in Pittsburgh un centru de tehnologii avansate impreuna cu Carnegie Mellon University. Presa a scris ca grupul american ce furnizeaza servicii de ride-sharing in peste 600 de orase are planuri mari si ca vrea sa aduca pe sosele masini autonome pana la final de deceniu.

Acum, Uber a anuntat ca testeaza masinile si exista o flota de 14 modele Ford Fusion Hybrid care au 20 de camere video si sapte lasere, in timp ce sistemul de radare Lidar face 1,4 milioane de masuratori de distanta/secunda pe o raza de 360 de grade.

Pentru siguranta la volan va sta un sofer de la Uber care are patru moduri de a interveni cand este nevoie: apasand un buton de pe consola centrala, apasand acceleratia sau frana sau miscand volanul.

In plus, pe vreme rea masinile vor fi conduse de soferi umani, sistemele automatizate nefiind 100% pregatite.

Pittsburgh este un mediu potrivit pentru testarea acestor masini, fiindca este caracterizat prin diversitate: strazi stramte si in panta, climat ploios dar si cu ninsoare si infrastructura invechita.

Compania isi pune mari sperante in proiect, mai ales ca a avut si are multe controverse cu taximetristii in zeci de orase unde s-a confruntat cu proteste sau interdictii. Intregul proiect al masinii autonome are sansa sa mearga bine din punct de vedere tehnic, insa marea dificultate va fi in convingerea publicului si a autoritatilor ca este 100% sigur sa calatoresti intr-o masina autonoma.

Lasa un comentariu