Acasa Daimler Tiriac a renuntat la afacerea Mercedes-Benz din Romania

Tiriac a renuntat la afacerea Mercedes-Benz din Romania

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz 300 SE (sursa - 0-100.ro)

Grupul Tiriac, controlat de omul de afaceri Ion Tiriac, si grupul german Daimler au semnat pe 13 noiembrie un acord prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania.

Astfel, incepand cu aceasta data, Daimler este asociat unic al Mercedes-Benz Romania, se arata intr-un comunicat al Mercedes-Benz Romania.

In urma cedarii partilor sociale detinute in cadrul Mercedes-Benz Romania, grupul Tiriac se retrage din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania.

Update: Mercedes-Benz Romania (initial DaimlerChrylsler Automotive Romania) si-a inceput activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului intre Daimler AG (51%) si Grupul Tiriac (49%).

Inainte de aceasta data, Tiriac detinea integral controlul asupra importului de autovehicule Mercedes-Benz. Ion Tiriac a inceput importul Mercedes-Benz in Romania in anul 1990, prin compania Autorom.

Grupul Daimler, cu sediul central in Stuttgart, Germania, are diviziile Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services, Mercedes-Benz Vans si Daimler Buses.

Daimler isi comercializeaza produsele aproape in toate tarile lumii si are fabrici pe cinci continente.

Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler si Carl Benz, au continuat sa scrie istoria automobilelor ce a urmat dupa inventarea lui, in anul 1886.

Portofoliul de marci curent include unele dintre cele mai valoaroase branduri din lume: Mercedes-Benz, smart, AMG, Maybach, Freightliner, Western Star, Mitsubishi Fuso, Setra, Orion si Thomas Built Buses.

Compania este listata (cu indicele DAI) la bursele de valori din Frankfurt, New York si Stuttgart.

Grupul are 270.000 de angajati, cifra de afaceri pe anul trecut a totalizat 95,9 miliarde de euro, iar profitul operational a fost de 2,7 miliarde de euro.

Lasa un comentariu