Acasa Tehnologie Elon Musk anunta un „eveniment esential” in evolutia masinii electrice: bateria cu autonomie de peste 600 km

Elon Musk anunta un „eveniment esential” in evolutia masinii electrice: bateria cu autonomie de peste 600 km

de Vlad Barza

Tesla Model X (sursa - Tesla)

Elon Musk a anuntat o noua baterie pentru masinile Tesla, una care poate duce autonomia acestor vehicule la peste 600 km. Bateria va fi pusa atat pe sedanul Model S, cat si pe SUV-ul Model X, iar cei care detin aceste masini pot face upgrade la noua baterie. Tesla Motors a lansat si o versiune a Model S, numita Ludicrous, care ajunge in doar 2,5 secunde de la 0 la 100 km/h.

Noua baterie (P100D) are 100 kWh si ofera Model S o autonomie de 300 mile (conform normelor SUA), respectiv 613 km (conform normelor UE). Pe SUV-ul Model X, o masina mai grea decat sedanul, autonomia oficiala este de 289 mile (conform normelor SUA) si de 542 km (conform normelor UE).

Tesla lanseaza si o versiune „diabolica”, numita Ludicrous, care, si datorita bateriei, are o acceleratie extraordinara pentru o masina electrica: Model S atinge in 2,5 secunde 100 km/h, iar Model X ajunge in 2,9 secunde de la 0 la 100 km/h.

Elon Musk spune ca noua baterie permite, pe vreme buna, o calatorie intre San Francisco si Los Angeles – 600 km – fara a fi nevoie de incarcare pe parcurs.

In ultima vreme au fost multe stiri negative cu Tesla legate de accidentele masinilor cu Autopilot si de faptul ca tintele de productie nu au fost atinse.

Lasa un comentariu