Acasa Curiozitati Porsche va angaja cativa refugiati foarte norocosi si va demara la final de an un nou program de integrare a refugiatilor

Porsche va angaja cativa refugiati foarte norocosi si va demara la final de an un nou program de integrare a refugiatilor

de Vlad Barza

(sursa - Porsche)

Constructorul auto Porsche a organizat un program de integrare a refugiatilor in urma caruia 13 persoane din tari precum Siria, Afghanistan sau Irak au fost selectate pentru a fi pregatite in ideea ca pe viitor sa lucreze in uzina. Porsche va mai organiza un nou program incepand cu luna decembrie, dar numarul de locuri este limitat, de numai 15, relateaza AFP. Subiectul refugiatilor este tot mai controversat in Germania, tara care a primit pe teritoriul sau un milion de persoane anul trecut.


Porsche a pornit cu 100 de refugiati care timp de cinci luni au participat la diverse cursuri de limba germana, istorie, cultura, dar si cursuri legate de tehnologia auto. Participantii aveau varste intre 16 si 38 de ani si erau din tari precum Siria, Irak, Afghanistan, Iran, Pakistan si Eritreea, primind si 250 de euro/luna de la Porsche,

Dupa cele cinci luni de cursuri compania germana a oferit unui numar de 13 refugiati posibilitatea de a urma programe de formare de doi-trei ani dupa care sunt mari sanse ca refugiatii sa ajunga sa lucreze la constructorul auto german.

In decembrie va incepe o noua editie a programului, cu doar 15 locuri si cu o durata de zece luni.

Numarul de refugiati implicati este foarte mic, iar actiunea Porsche este una de imagine, compania dorind sa arate ca Germania este o tara primitoare. Insa in contextul in care doar 3% dintre companiile germane care fac cursuri de formare ajung sa angajeze refugiati, demersul Porsche merita remarcat.

In plus, Porsche este unul dintre cei mai cautati angajatori din Germania, fiecare angajat primind spre exemplu anul trecut un bonus de 8.000 de euro.

In sectorul auto german este nevoie de forta de munca, mai ales pe posturile mai simple, in contextul in care populatia este tot mai imbatranita, iar refugiatii reprezinta o solutie pentru rezolvarea in viitor a deficitului de pe piata fortei de munca.

Insa subiectul refugiatilor este tot mai controversat dupa ultimele atacuri din Germania, o parte dintre cei care erau de parere ca oamenii trebuie primiti cu bratele deschise, schimbandu-si parerea.

Lasa un comentariu