Acasa Design Anders Warming, fost sef de design al MINI, trece la marca necunoscuta Borgward

Anders Warming, fost sef de design al MINI, trece la marca necunoscuta Borgward

de Adrian Mitrea

Anders Warming (sursa - Borgward)

Fostul sef de design al marcii britanice MINI Anders Warming va conduce designul masinilor germane Borgward – o marca necunoscuta disparuta acum 60 de ani si readusa la viata in 2015.

“Crearea unei post de designer in consiliul director arata importanta designului pentru Borgward”, a spus presedintele Borgward, Ulrich Walker.

Marca Borgward a debutat in 1919, iar in 1961 a disparut de pe piata din cauza problemelor financiar. Compania a fost readusa la viata in 2015 de catre Christian Borgward, nepotul fondatorului, impreuna cu partenerul de afaceri Karlheinz Knoss si sprijin financiar din partea unor investitori chinezi.

Anders Warming, danezul care a condus designul MINI din 2010 si pana prezent, a parasit compania in iulie 2016. Warming este apreciat in cadrul BMW Group – proprietarul marcii britanice MINI – pentru faptul ca a reusit sa duca MINI la un nou nivel de calitate si imagine.

In trecut, in cadrul BMW Group, Anders Warming a lucrat indeaproape cu Chris Bangle si Adrian van Hooydonk (ambii sefi de design ai BMW Grup, Adrian fiind inlocuitorul lui Chris – n.r.) pentru generatiile curente ale BMW X3, BMW Z4, BMW Seria 5 si BMW Seria 6.

Lunga sa cariera in cadrul BMW Group (inceputa in 1997) a fost intrerupta in perioada 2003-2005 de o incursiune la Volkswagen.

Lasa un comentariu