Acasa Curiozitati VIDEO: Test de viteza cu Rolls-Royce Wraith, cel mai dinamic Royce creat vreodata

VIDEO: Test de viteza cu Rolls-Royce Wraith, cel mai dinamic Royce creat vreodata

de Adrian Mitrea

Rolls-Royce Wraith (sursa - ThrottleChannel.com)

Rolls-Royce Wraith este cel mai dinamic si orientat spre performanta model al britanicilor de la Rolls-Royce, avand motor turbo pe benzina, V12, de 6,6 litri, care dezvolta 632 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 800 Newton-metru (Nm). Masina este atat de puternica incat pleaca de pe loc cu treapta a II-a de viteza si atinge 100 km/h in treapta a II-a. Iata cum arata un sprint intr-un exemplar Rolls-Royce Wraith ce costa aproximativ 321.000 Euro, fara taxe.

Masina utilizeaza o platforma de BMW Seria 7 (F01) modificata, la fel ca modelele Rolls-Royce Ghost (lansat anterior lui Wraith) si Dawn (lansat dupa Wraith). Modelul Wraith este considerat versiunea coupe a lui Ghost.

Wraith are o masa la gol de 2.360 kg, ceea ce nu impiedica motorul V12 sa trimita masina pana la 100 km/h in mai putin de 5 secunde. Rolls-Royce Wraith foloseste treapta a doua de viteza pentru a pleca de pe loc. Prima treapta de viteza poate fi utilizata de sofer prin apasarea butonului „Low” de pe selectorul de viteze amplasat langa volan, fiind deci considerata ca un fel de reductor intalnit mai des la pick-up-uri. Angajarea primei trepte de viteza se poate face si automat, in conditii speciale, cum ar fi pornirea de pe loc in rampa abrupta si cu masina incarcata.

Numele Wraith sugereaza o forta misterioasa si imperceptibila intr-un dialect scotian. La fel ca toate modelele Rolls-Royce, numele lui Wraith face trimitere la spirite si fantome, masinile marcii britanice fiind extrem de silentioase.

Specificatiile complete ale masinii din imagini si lista cu dotari pot fi consultate AICI.

Lasa un comentariu