Acasa Mitsubishi Politia din Ucraina devine eco: Flota de 651 masini Mitsubishi Outlander PHEV

Politia din Ucraina devine eco: Flota de 651 masini Mitsubishi Outlander PHEV

de Adrian Mitrea

Mitsubishi Outlander PHEV (sursa - autoblog.com)

Ucraina face o miscare interesanta in ceea ce priveste flota de masini de Politie din tara. Un total de 651 de SUV-uri hibride Mitsubishi Outlander PHEV vor inlocui masini VAV si UAZ mai vechi, potrivit unui anunt postat pe Twitter chiar de ministrul Afacerilor Interne, Arsen Avakov.

Achizitia este justificata de Guvernul ucrainean prin dorinta de a respecta Protocolul de la Kyoto. Daca acest protocol a fost semnat in Japonia, in 11 decembrie 1997, iata ca Ucraina cumpara masini chiar de origine japoneza pentru Politie.

Mitsubishi Outlander PHEV costa cel putin 32.000 euro, fara taxe, in functie de echipare si de piata. Pe site-ul oficial din Ucraina al producatorului Outlander PHEV nu apare in lista de preturi. Astfel, Ucraina va cheltui cel putin 20,8 milioane euro pentru modernizarea flotei politiei.

Masina beneficiaza de un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor pe benzina de 2 litri (121 CP, 190 Nm) si doua motoare electrice, cate unul pentru fiecare punte (fata/spate). Cel din fata dezvolta 82 CP si 137 Nm, iar cel din spate 82 CP si 195 Nm. Puterea maxima combinata a sistemului hibrid este de 203 CP.

Modelul atinge o viteza maxima de 170 km/h si atinge 100 km/h in 11 secunde.

Autonomia in mod pur electric este de circa 35 km. Outlander PHEV este conform cu normele de emisii Euro 6 si emite 42 g CO2/km (consum 1,8 litri/100 km) atunci cand sunt parcursi 100 km utilizand la maximum sistemul hibrid (plecand cu bateria complet incarcata).

Lasa un comentariu