Acasa Porsche Porsche vrea sa ajunga sa aiba sute de angajati la centrul de inginerie din Cluj si va realiza acolo si software pentru masini autonome

Porsche vrea sa ajunga sa aiba sute de angajati la centrul de inginerie din Cluj si va realiza acolo si software pentru masini autonome

de Vlad Barza

Designer Porsche (sursa - Porsche)

Centrul de inginerie al Porsche – care este de putin timp operational la Cluj – are sapte angajati, va ajunge la 20 pana la final de an, obiectivul fiind ca efectivele sa creasca pana la cateva sute de angajati, au spus oficialii companiei germane. In doi-trei ani centrul va realiza si parti din soft-urile care se vor regasi pe masinile autonome ce vor fi lansate dupa 2025, spune Malte Radmann, managing director Porsche Engineering Group.

Porsche a deschis centrul de inginerie de la Cluj la final de 2015, acesta fiind operational din acest an. In prezent sunt sapte angajati si se va ajunge la 20 pana la final de an. Compania are insa planuri mari, Radmann spunand ca in cativa ani s-ar putea ajunge la cateva sute de oameni la Cluj.

Tinand cont ca Porsche are 1.000 de angajati pe divizia de inginerie la nivel mondial, daca la Cluj se va ajunge la cateva sute de angajati Romania ar deveni esentiala in cadrul Porsche pe partea de inginerie.

„Exista foarte mare probabilitate ca lucrurile dezvoltate la Cluj sa ajunga pe viitoarea generatie Panamera”, spune Dirk Lappe, managing director Porsche Engineering Group.

Marea intrebare este daca Porsche va gasi atat de multi oameni, dat fiind ca sunt destule companii auto care nu gasesc forta de munca bine calificata in tara. Oficialii Porsche sunt increzatori ca vor gasi oameni si asteapta si ingineri care in prezent lucreaza la alte companii auto din tara, insa compania nu va desfasura o campanie activa de „head-hunting” pentru a-i atrage.

Portofoliul de servicii al subsidiarei locale variaza de la dezvoltarea de software si funcții digitale noi pentru automobile, pana la activitati ulterioare precum simulare si constructie.

Porsche vrea sa extinda portofoliul de servicii al centrului si in doi-trei ani sa creeze si parti din software-ul care va fi instalat pe masinile autonome. Ca si alte mari companii auto, abordarea Porsche este una „pas cu pas”, astfel incat diversele functii de asistenta a soferului sa fie automatizate treptat.

Centrul a semnat un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, care va rezulta in lansarea unui program de masterat n inginerie auto. De asemenea, compania se afla in discutii cu Universitatea Babes-Bolyai.

Compnia cauta atat ingineri software, cat si ingineri mecanici specializati pe partea de dezvoltarea a motorului/electrica/eletcrinica/componente auto/tren de rulare.

Lasa un comentariu