Acasa Industrie Grupul Volkswagen ar putea scoate din productie peste 40 de modele

Grupul Volkswagen ar putea scoate din productie peste 40 de modele

de Vlad Barza

(sursa - Volkswagen)

Volkswagen ar putea scoate din productie peste 40 de modele din portofoliul sau de marci, ca parte a unui amplu plan de reorientare a strategiei Grupului german, spun surse citate de publicatia Handelsblatt. Oficialii Volkswagen au spus ca se va renunta la o serie de modele, insa nu au precizat la cate. Per total, cele opt marci de autoturisme au in gama 340 de modele in toata lumea. Volkswagen anuntase ca pana in 2025 ar vrea sa lanseze 30 de modele electrice.

Grupul Volkswagen, implicat in uriasul scandal al emisiilor, a anuntat planurile pana in 2025 si in centrul lor sta conceptul de „electrificare”, germanii promitand 30 de modele electrice pana in 2025. Compania promite o realiniere completa a strategiei, dorind sa devina o forta in domeniul mobilitatii electrice in care acum este prea putin prezenta.

Insa, publicatia Handelsblatt scrie, citand surse din interiorul Grupului, ca nu urmeaza doar adaugarea unui mare numar de modele, ci si eliminari consistente. Ar fi vorba de 40 de modele de la cele opt marci auto detinute de giganticul grup german.

Numarul pare mare, insa nu este atat de ridicat daca tinem cont ca in total Volkswagen are 340 de modele in Grup, tinand cont de toate versiunile vandute pe toate continentele. In plus, eliminarea nu se va face brusc, ci, probabil, in decurs de aproape zece ani.  O ipoteza ar fi faptul ca aproape toate modelele conventionale ce vor fi eliminate ar urma sa fie inlocuite cu masini hibride si electrice.

Matthias Muller, seful companiei, a promis din nou ca se va schimba si climatul din organizatie, astfel incat sa nu se mai intample scandaluri precum cel al emisiilor.

Lasa un comentariu