Acasa Porsche VIDEO: Cum suna si cum accelereza Porsche 911, trecut acum complet la motoare turbo

VIDEO: Cum suna si cum accelereza Porsche 911, trecut acum complet la motoare turbo

de Adrian Mitrea

Porsche 911 facelift (sursa - Porsche)

Versiunea restilizata a celei de-a saptea generatii Porsche 911 a inceput sa fie comercializata inclusiv in Romania, iar printre cele mai mari noutati se numara trecerea tuturor motorizarilor la tehnologie de supraalimentare prin turbo compresor. Asadar curentul downsizing atinge si Porsche, care a inlocuit motoarele de 3,4 litri si 3,8 litri natural aspirate cu un motor de 3 litri bi-turbo, lucru care nu echivaleaza cu scaderea performantelor. Dimpotriva. Iata un model Porsche 911 Carrera 4S Coupe in actiune.

Masina din imagini beneficiaza de tractiune integrala (cifra 4), are versiune de caroserie coupe si este a doua varianta de motorizare din gama (litera S), adica un motor 3 litri bi-turbo pe benzina ce dezvolta 420 Cai Putere si cuplu maxim de 500 Newton-metru. De asemenea, masina are transmisie automatizata cu dublu-ambreiaj (PDK) si pachet Sport Chrono care include celebrul ceas-cronometru amplasat central, pe plansa de bord, si, mai ales, performante dinamice optimizate.

Astfel echipat, Porsche 911 atinge 100 km/h in 3,8 secunde (4 secunde fara Sport Chrono si 4,2 secunde fara PDK).

AICI poti citi despre toate noutatile aduse de facelift pentru Porsche 911, iar AICI poti consulta configuratia exacta a masinii din video.

Lasa un comentariu