Acasa Siguranta Auto Tesla recheama toate masinile Model X produse pana la 26 martie pentru a inlocui al treilea rand de scaune

Tesla recheama toate masinile Model X produse pana la 26 martie pentru a inlocui al treilea rand de scaune

de Vlad Barza

(sursa - Tesla Motors)

Constructorul american de masini electrice Tesla Motors a anuntat ca recheama in service 2.700 de SUV-uri Model X pentru ca au aparut probleme la sistemul ce permite inclinarea celui de-al treilea rand de scaune. Compania a remediat problema pe linia de productie, dar spune ca cei care au deja masini trebuie sa vina in service pentru ca al treilea rand de scaune sa fie inlocuit. Elon Musk spunea ca, probabil, Model X a fost masina cel mai greu de construit si admitea ca lansarea s-a facut cu doi ani intarziere si din cauza ca a vrut sa inglobeze foarte multa tehnologie pe masina.

Tesla Motors va rechema masinile fiindca, desi in 15 teste de siguranta totul a iesit bine, un model destinat Europei a avut probleme la al 16-lea test. Au aparut probleme la sistemul care permite rabatarea celui de-al treilea rand de scaune. Riscul este ca, in caz de accident, cel de-al treilea rand de scaune ar putea avansa necontrolat si poate rani pasagerii.

Tesla a sfatuit posesorii sa nu utilizeze cel de-al treilea rand de scaune pana cand nu vin la verificare.

Recall-urile auto reprezinta ceva normal in industrie, toate marcile recheama masini in service, nedorind sa riste accidente care apoi le vor strica imaginea. In cazul Tesla Motors nu este primul recall si este o dovada ca mai este de lucru la capitolul furnizori si asamblare, mai ales ca planurile sunt ca productia companiei sa creasca de zece ori pana in 2020.

„As spune ca este masina cel mai greu de construit din lume, nici nu stiu ce altceva ar putea fi mai greu, insa este un vehicul uluitor care va uimi pe toata lumea”, spunea anul trecut Elon Musk, citat de Financial Times.

Musk mai spunea ca este posibil sa apara si probleme la furnizori fiindca cerintele Tesla sunt dure, iar ca piese unde apar probleme, Musk a dat exemplu scaunele din spate care, spunea el atunci, „vor fi precum o opera de arta, insa este complicat sa faci totul perfect”.

Tesla Model X costa, in functie de dotari si autonomie, intre 80.000 si 150.000 dolari.

Lasa un comentariu