Acasa Tesla Motors VIDEO: Asa arata conceptul pentru Tesla Model 3. Peste 115.000 unitati au fost deja comandate

VIDEO: Asa arata conceptul pentru Tesla Model 3. Peste 115.000 unitati au fost deja comandate

de Adrian Mitrea

Tesla Model 3 (sursa - Tesla Motors)

Tesla Motors a prezentat joi seara, 31 martie, conceptul pentru Tesla Model 3 – cel mai mic si mai accesibil model al marcii. Masina este un concept gata de productie, deci modificarile pentru versiunea de serie vor fi relativ mici. Pretul anuntat este de 35.000 dolari, iar livrarile vor demara la sfarsitul anului 2017.

Elon Musk, directorul general executiv (CEO) al Tesla Motors, spune ca masina atinge 100 km/h in circa 6 secunde (varianta de baza). Autonomia in cea mai mica versiune este de circa 350 km.

“La Tesla nu facem masini lente. Si vor fi unele care vor merge mult mai repede de atat. (…) Acestea sunt cifrele minime, speram sa le depasim”, a spus Musk.

La fel ca si Model S, Model 3 are portbagaj in fata si in spate, hardware pentru tehnologia Autopilot (condus aproape autonom) si posibilitatea de reincarcare rapida (Supercharger). Plafonul este din sticla, o bucata continua.

„Chiar si in varianta fara optiuni este o masina grozava, veti vedea. Nu exista masina mai buna la 35.000 dolari”, a declarat Musk, in cadrul evenimentului de prezentare.

El a adaugat ca are 115.000 comenzi pentru Tesla Model 3. Pretul de rezervare fiind 1.000 dolari sau 1.000 euro (in functie de continent), compania a strans cel putin 115 milioane dolari doar din precomenzi.

Seful Tesla a subliniat ca Model 3 este modelul de volum al companiei si ca este nevoie de un numar mare de unitati produse pentru a putea imbunatati tehnologia si pentru a reduce costurile catre clientul final. Avand in vedere cifrele vehiculate mai sus, este posibil ca cifra de 115.000 precomenzi sa fie cea mai mare inregistrata vreodata pentru o masina pe care nu a vazut-o nimeni inainte sa plateasca.

Elon Musk a promis ca pana la final de 2017 se va dubla numarul de Supercharg-e, de la 3.600 in prezent la 7.200 unitati. Pana la finalul anului viitor compania vrea 441 de puncte de vanzare si service la nivel mondial.

Lasa un comentariu