Acasa Design Saab: Tehnologia electrica va permite designerilor auto sa deseneze masini mai frumoase

Saab: Tehnologia electrica va permite designerilor auto sa deseneze masini mai frumoase

de Adrian Mitrea

Seful de Design al Saab, Matias Cindric (sursa - 0-100.ro)

Implementarea tehnologiei electrice pe masini va permite designerilor auto sa deseneze masini mai frumoase, dar care vor si mai practice decat automobilele din zilele noastre, a declarat pentru 0-100.ro seful de design al Saab, Matias Cindric.

„Industria auto va traversa o etapa foarte provocatoare, pentru ca acum, mai mult ca niciodata, pe masini vor fi implementate tehnologii noi, care vor schimba ideea de automobil”, a spus Cindric, intr-un scurt interviu acordat 0-100.ro, dupa prezentarea oficiala a noului Saab 9-5, la Budapesta.

Oficialul Saab a spus ca materiale noi pentru automobilele conventionale, cum ar fi fibra de carbon, vor fi din ce in ce mai raspandite.

„Tendinta de a face masini mai usoare si implementarea unor materiale care sa corespunda acestei idei, dar cu rezistenta ridicata, cum este fibra de carbon, vor permite designerilor sa atace noi tendinte. In plus, propulsia electrica va lasa liber compartimentul motorului, de exemplu, care va putea fi folosit ca spatiu suplimentar pentru bagaje sau pentru a mari habitaclul”, a explicat Cindric.

El a dat exemplu modelul electric Tesla Model S, despre care a spus ca este „foarte frumos”.

Lasa un comentariu