Acasa Volkswagen Scandalul Volkswagen: Ancheta demarata in Germania vizeaza de trei ori mai multi suspecti

Scandalul Volkswagen: Ancheta demarata in Germania vizeaza de trei ori mai multi suspecti

de Vlad Barza

Sigla Volkswagen (sursa - Volkswagen)

Ancheta penala deschisa in Germania pentru scandalul emisiilor trucate la Volkswagen vizeaza acum 17 persoane, in loc de sase, arata informatiile procurorului din Braunschweig, citat de AFP. Niciun fost sau actual membru al board-ului nu este investigat, iar la final de aprilie concernul german ar trebui sa publice concluziile anchetei interne care a inceput in toamna lui 2015.

Este de asteptat ca investigatia procuraturii sa mai dureze cel putin cateva luni, data fiind complexitatea scandalului care implica instalarea de soft-uri frauduloase pe 11 milioane de masini.

Surprinde numarul mic de persoane investigate si faptul ca niciun manager important nu este pe lista suspectilor. Compania are 600.000 de angajati si este greu de crezut ca un astfel de program de „trisare” putea fi desfasurat fara stirea multor angajati. In plus, diverse informatii pe surse indica faptul ca fostul director general Martin Winterkorn stia de toata povestea.

Ancheta din Germania are ca scop sa afle de la cine a pornit ideea care a aparut pentru prima oara in 2006 in cadrul Grupului. Anchetele germane nu vizeaza in general o companie ci trag la raspundere oameni din cadrul companiei.

Diverse plangeri impotriva Volkswagen au fost depuse in mai multe tari si compania a fost data in judecata de clienti nemutumiti si de asociatiile de protectie a consumatorilor.

Lasa un comentariu