Acasa BMW BMW vrea sa vanda circa 30 de i3 si i8 in Romania in 2016. Pentru BMW i3 e garantata o valoare reziduala de pana la 51,6% dupa 3 ani

BMW vrea sa vanda circa 30 de i3 si i8 in Romania in 2016. Pentru BMW i3 e garantata o valoare reziduala de pana la 51,6% dupa 3 ani

de Adrian Mitrea

BMW i3 si BMW i8 (sursa - BMW Group Romania)

BMW are ca obiectiv sa vanda circa 30 de masini din gama BMW i, modelele i3 si i8, in acest an, pe piata din Romania, sau, mai concret, 1,5-2% din totalul livrarilor marcii la noi in tara. Compania spune ca interesul pentru BMW i3 este mare si spera sa converteasca cat mai mult din acest interes in vanzari efective, motiv pentru care a dezvoltat si servicii care sa le usureze viata viitorilor clienti de masini electrice.

In primul rand este vorba despre o solutie de finantare care garanteaza o valoare reziduala de pana la 51,6% pentru BMW i3 dupa trei ani de utilizare, izoland astfel clientul de riscurile pe care le prespun fluctuatiile pietei auto in general si a pietei de masini electrice in special.

“Ne asuman riscul valorii de revanzare. Credem in aceasta masina si vrem sa aratam acest lucru inclusiv prin valoarea reziduala mare garantata”, a declarat Stefan Pricop, seful BMW Financial Services in Romania, in cadrul unei intalniri formale cu presa auto si de business din Romania.

BMW Select, formula cu valoare reziduala de pana la 51,6%, asigura o rata lunara cu jumatate mai mica fata de un serviciu de finantare obisnuit. In plus, acest pachet asigura flexibilitate totala la finalul perioadei de finanţare: clientul poate preda masina pentru a achizitiona una noua, fara achitarea valorii reziduale (fapt ce presupune ca pentru o noua masina va fi nevoie de un nou avans – n.r.), poate prelungi contractul de finantare esalonand valoarea reziduala sau poate cumpara masina achitand valoarea reziduala.

BMW Group Romania a dezvoltat si aceasta idee de finantare a utilizarii pentru a deveni complementara achizitiei cu plata integrala, cu credit auto sau leasing financiar.

BMW spune ca, la finalul contractului, clientul are “optiuni reale”:

  • Sa achite valoarea reziduala si sa devina proprietarul autoturismului.
  • Sa refinanteze valoarea reziduala.
  • Sa returneze autoturismul si sa beneficieze de unul nou prin plata unui nou avans.

Parametri financiari si de utilizare sunt:

  • Valoare reziduala garantata 51,6%.
  • Dobanda 4%.
  • 36 de luni perioada de finantare.
  • Rulaj inclus 15.000 km/an (verificati, in medie, la sfarsitul contractului)
  • Garantie si revizii incluse.
  • Valabil pentru persoane fizice sau juridice.

Finantare BMW i3 360 electric (sursa - BMW Group Romania)

In al doilea rand, BMW Group Romania a gandit o solutie prin care utilizatorii masinilor sale electrice pot avea acasa mai mult decat o priza conventionala. Priza obisnuita poate fi folosita de oricine are o masina electrica BMW i3, dar asigura si cea mai lenta viteza de incarcare. La o priza de 220 V, 12A, o reincare completa dureaza pana la 10 ore, puterea maxima de incarcare fiind de 2,7 kW.

BMW are un acord cu TIAB pentru Romania care consta in faptul ca specialistii TIAB merg acasa la client si fac analiza retelei electrice si instaleaza sisteme de incarcare mai rapida. Analiza si intalarea costa circa 200 euro, iar clientii pot alege intre BMW i WallBox Pure (814 euro + TVA) si BMW i WallBox PRO (1.665 euro + TVA). Primul are o putere maxima de 3,6 kW si poate incarca complet o baterie de BMW i3 in circa 8 ore, iar al doilea are o putere maxima de 7,4 kW si poate incarca bateria in 4 ore.

Incarcatoarele masinilor electrice comercializate in Europa sunt standardizate, iar cablul de inarcare poate fi filosit si la alte masini in afara de cele marca BMW (in cazul in care in aceeasi gospodarie exista doua masini electrice sau hibride plug-in de la marci diferite).

In al treilea rand, la sediul BMW Group Romania de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti va fi instalata pana in vara lui 2016 o priza de reincarcare rapida (50 kW) care, la inceput, va fi accesibila gratuit tuturor utilizatorilor de masini electrice, indiferent de marca. Aceasta priza este de la furnizorul ABB cu care BMW Group are un contract international.

In al patrulea rand, clientii de masini BMW i vor putea sa isi inchirieze orice model BMW pentru distante mai lungi, pretul de referinta fiind 55 euro/zi, cost care poate varia mult in plus sau in minus in functie de numarul de zile, kilometri, si de profilul clientului. Uneori pot fi oferite gratuit masini din flota de test drive a dealerului.

Lasa un comentariu