Acasa Renault Renault Talisman, varful de gama al francezilor de la Renault, porneste de la 21.800 euro cu TVA in Romania

Renault Talisman, varful de gama al francezilor de la Renault, porneste de la 21.800 euro cu TVA in Romania

de Adrian Mitrea

Renault Talisman (sursa - Renault)

Renault Talisman, varful de gama al marcii franceze Renault, porneste de la 21.800 euro cu TVA in Romania (18.167 euro fara TVA), avand drept concurenti modele precum Volkswagen Passat, Skoda Superb, Ford Mondeo, Opel Insignia si Mazda6. Renault Talisman este un succesor al modelelor Laguna si Latitude, fiind construit pe o platforma complet noua (CMF) impartasita cu Renault Espace.

Preturi Renault Talisman (sursa - Renault)

Lista completa de preturi si dotari pentru Renault Talisman poate fi accesata AICI.

Renault Talisman este disponibil cu cinci motorizari, dintre care trei turbo diesel –  dCi 110, dCi 130 si dCi 160 – si doua turbo pe benzina – Energy TCe 150 si Energy TCe 200, cu mentiunea ca Energy TCe 150 nu este (deocamdata) disponibil in Romania.

Tehnologia 4Control, consacrata pe Laguna, este disponibila pe anumite motorizari si echipari. Sistemul 4Control asigura un unghi mic de virare si rotilor din spate, ajutand astfel masina sa fie mai agila.

Cutiile de viteze pot fi manuale cu sase trepte sau EDC (automatizate, cu dublu ambreiaj), noutatea fiind ca acum EDC este disponibil cu sapte trepte de viteza (fata de sase pana in prezent).

Talisman devine varful de gama al Renault si are o lungime 4,85 metri si o latime de 1,87 metri, iar ampatamentul masoara 2,81 metri.

O tehnologie interesanta este Multi-Sense, prin intermediul careia soferul poate alege dintre mai multe moduri de condus (Comfort, Sport, Eco, Neutral), existand si un mod Perso, care permite soferului sa-si configureze setarile cum vrea.

„Am pornit de la o coala alba de hartie. O masina complet noua, platforma noua, nume nou”, a spus Ghosn despre Talisman, la prezentarea in premiera a masinii, in 2015.

Carlos Ghosn a spus si ca nu exista tinte de vanzari pentru acest model, nedorind sa puna presiune pe departamentul de marketing.

„Segmentul berlinelor de clasa D reprezinta o piata de 8 milioane de unitati la nivel mondial, dintre care un milion de unitati in Europa. (…) Evident ca vrem sa vindem cat mai multe masini in acest segment, dar nu avansam o tinta de vanzari in acest moment”, a explicat Ghosn.

Talisman vine cu un portbagaj generos (608 litri) si sistem multimedia R-Link 2 cu ecran tactil de 8,7 inch.

Renault Talisman are atat o varianta de caroserie sedan, cat si una break.

Renault Talisman (sursa - Renault)Renault Talisman (sursa - Renault)Renault Talisman Estate (sursa - Renault)

Lasa un comentariu