Acasa Foto FOTO: Opel Mokka primeste imbunatatiri cat pentru o noua generatie

FOTO: Opel Mokka primeste imbunatatiri cat pentru o noua generatie

de Adrian Mitrea

Opel Mokka X (sursa - Opel)

Opel Mokka va suferi transformari in acest an, incluzand motorizari actualizate si o restilizare consistenta pentru exterior si interior. Dupa lansarea din 2012 si 500.000 unitati comercializate in Europa, SUV-ul de oras german va deveni Opel Mokka X, iar de acum incolo litera X va fi purtata de toate SUV-urile si crossover-ele Opel. Opel Mokka X va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie) ca premiera mondiala, iar in showroom-uri va ajunge in toamna.

„Noul Mokka X va fi primul model care introduce codul de identificare al segmentului pentru viitoarele autovehicule SUV si crossover ale Opel, X-ul subliniind personalitatea mai agresiva si aventuroasa decat cea prezentata de caroseriile mai traditionale”, spune producatorul auto german.

Pe Mokka X isi face debutul si o plansa de bord complet noua, inspirata de noul Astra. Noul panou de instrumente este organizat in jurul unor elemente dispuse mai mult pe orizontala. Are un design mai simplu si mai pur, dar si o executie mai eleganta si mai precisa. Consola centrala a fost complet reproiectata in jurul ecranelor tactile de 7 si 8 inch ale sistemelor de infotainment de noua generatie.

Dupa lansarea noii generatii de motoare diesel de 1,6 litri, cu puteri de 81 kW/110 CP si 100 kW/136 CP, portofoliul de motorizari al SUV-ului Opel va fi acum extins pe partea de benzina. Noua generatie a motorului turbo de 1,4 litri cu injectie directa si putere de 112 kW/152 CP care a avut recent premiera pe noul Astra va fi disponibila in combinatie cu o transmisie automata cu sase trepte, Start/Stop si tractiune integrala adaptiva.

Tehnologia sistemului de tractiune integrala este cu un ambreiaj multi-disc electromagnetic. Atunci cand carosabilul este uscat, rotile din fata preiau tractiunea autovehiculului (mai putin atunci cand masina porneste pe tractiune integrala), asadar consumul de carburant este mentinut la un nivel redus. in functie de starea carosabilului, configuratia variaza automat si insesizabil de la tractiune 100% pe puntea fata pe suprafete de drum uscate, reducand consumul, la o distributie maxima a cuplului de pana la 50% pe puntea spate.

Farurile adaptive (AFL) beneficiaza acum de tehnologie cu LED. Acest sistem cu LED inlocuieste sistemul AFL anterior cu becuri BiXenon. In plus, noua generatie a camerei video frontale Opel Eye are rezolutie mai mare si o capacitate mai mare de procesare a imaginilor, care are un impact pozitiv asupra tuturor functiilor pe care le asista, inclusiv asistentul pentru faza lunga din cadrul sistemului de iluminare AFL LED.

Functia de indicare a distantei de urmarire (FDI) utilizeaza camera video frontala pentru a detecta autovehiculele care se deplaseaza in fata, iar sistemul de avertizare privind o coliziune frontala este acum imbunatatit cu un display LED reflectiv pentru alerte. Atunci cand distanta dintre autovehiculul personal si cel din fata se reduce prea rapid, pe parbriz sunt reflectate LED-uri rosii. In plus, un semnal sonor alerteaza soferul ca este necesar sa franeze. Avertizarea privind parasirea benzii de circulatie este activata automat la viteze de peste 60 km/h si avertizeaza soferul atunci cand paraseste banda accidental printr-un semnal pe panoul de instrumente si o avertizare sonora.

La fel ca noul Opel Astra, Mokka X va fi disponibil inca de la lansare cu toate serviciile Opel OnStar. In plus, doua versiuni ale noii generatii a sistemului de infotainment IntelliLink isi vor face debutul pe modelul Mokka X. IntelliLink va aduce universul smartphone-urilor la bord prin aplicatiile Apple CarPlay si Android Auto.

Mokka X a fost echipat si cu o noua functie de confort: acces si start fara cheie. Soferul nu trebuie sa apese efectiv butonul de pe cheie pentru a deschide sau incuia autovehiculul. Trebuie doar sa pastreze cheia in buzunar sau in geanta si sa apese pe butonul mic de pe orice maner de portiera pentru a permite sau bloca accesul la compartimentul pentru pasageri sau cel de incarcare. Interfata de pornire/punere a contactului functioneaza, de asemenea, fara cheie.

Opel Mokka X va concura pe piata cu modele precum Renault Captur, Nissan Juke si Suzuki Vitara.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2016

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu