Acasa BMW Michael Schmidt a pus umbrela MHS Holding pe toate afacerile sale si a anuntat cifre in crestere pentru Automobile Bavaria

Michael Schmidt a pus umbrela MHS Holding pe toate afacerile sale si a anuntat cifre in crestere pentru Automobile Bavaria

de Adrian Mitrea

Sediul Central Automobile Bavaria si MHS Holding (sursa - MHS Holding)

Omul de afaceri Michael Horst Schmidt a grupat toate afacerile sale sub umbrela MHS Holding si, totodata, a anuntat rezultate in crestere pentru Automobile Bavaria Group Romania – primul importator de BMW din Romania, devenit cel mai mare dealer BMW din tara dupa ce BMW Group si-a deschis in tara propriul birou de import si reprezentare a marcii.

De asemenea, anul 2015 a marcat o crestere pentru toate companiile aflate sub umbrela MHS Holding: Automobile Bavaria Group Romania, MHS Truck & Bus Group Romania si Schmidt Gruppe Deutschland.

  • Vanzarile de masini noi BMW au crescut cu 30,5 %
  • Vanzarile de masini noi MINI au crescut cu 62,6%
  • Vanzarile de masini rulate au crescut cu 35 %
  • Crestere a volumului vanzarilor in service cu 9%
  • Cifra de afaceri totala consolidata a atins 93,53 milioane euro

Automobile Bavaria Group este cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est. Grupul detine 11 dealeri BMW in Romania, trei centre MINI de vanzari si service si singurul service Rolls-Royce in Sud-Estul Europei. De asemenea Automobile Bavaria Group este singurul Centru de Competenta pentru Vanzari Speciale BMW din Romania, avand exclusivitate in furnizarea de automobile speciale BMW pentru autoritati si misiuni diplomatice.

Automobile Bavaria Group este si singurul dealer BMW M in Romania. Incepand cu 2015 Automobile Bavaria Group a devenit primul dealer autorizat BMW i in Romania, fapt ce marcheaza o noua directie de dezvoltare pentru afacerile companiei. Un service autorizat complet echipat pentru masini electrice a fost inaugurat la sediul din Baneasa.

In anul 2015 Automobile Bavaria Group a vandut 1.336 de unitati BMW (+27,7%) si 148 MINI (+62,6%), rezultat ce a condus la o crestere totala a vanzarilor de masini noi cu 30,5%, comparativ cu anul anterior.

In anul 2015 a fost lansat un brand propriu pentru automobile rulate, BavariaUsedCars.com. Vanzarile de autoturisme rulate au crescut cu 35% in comparatie cu anul 2014.

Cifra de afaceri in service a crescut cu 9%. Automobile Bavaria Group a inregistrat in total, 49.000 de intrari in atelierele sale din Romania, cu 5.800 de intrari mai mult decat in 2014, reprezentand o crestere a numarului de comenzi cu 13,5%.

Veniturile totale ale tuturor activitatilor derulate de catre Automobile Bavaria Group au fost de 93,53 milioane euro in anul 2015, ceea ce reprezinta o crestere cu 19,8 milioane euro fata de anul 2014.

Vanzarile catre clienti corporate au crescut cu 55%, contribuind la o prezenta puternica a marcii BMW in cadrul corporatiilor nationale si multinationale si a intreprinderilor mici si mijlocii. Aceasta dezvoltare a business-ului corporate reprezinta un indicator economic pozitiv, demonstrand increderea companiilor in viitorul economiei romanesti.

Automobile Bavaria Group a inregistrat in anul 2015 cea mai mare crestere a vanzarilor BMW din Romania. Grupul de dealeri detine o cota de piata de 68,8% din vanzarile de automobile noi BMW si 92,5% pentru marca MINI.

In 2016 Automobile Bavaria Group intentioneaza sa continue extinderea operatiunilor si estimeaza o crestere de minimum 10% a vanzarilor si serviciilor, precum si o crestere substantiala a vanzarilor de automobile rulate si a cifrei de afaceri consolidata.

Toate afacerile lui Michael Horst Schmidt sunt administrate mai nou sub umbrela MHS Holding. Companiile sunt organizate in trei grupuri mari, care realizeaza impreuna o cifra de afaceri anuala de 310 milioane euro si ofera locuri de munca pentru 1.000 de oameni:

  • Automobile Bavaria Group Romania detine 12 dealeri BMW si un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 432 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 93,53 milioane euro.
  • MHS Truck & Bus Group Romania este importatorul general MAN in Romania. Detine opt centre proprii de competenta pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare si mai performant importator MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 104 milioane Euro.
  • Schmidt Gruppe Deutschland detine opt dealershipuri BMW si un dealership Rolls-Royce in sudul Germaniei. Asigura locuri de munca pentru 188 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 109 milioane Euro.

Fondatorul si presedintele MHS Holding si al companiilor afiliate este Michael Horst Schmidt, nascut in Brasov, in 1960. A fondat Automobile Bavaria in 1994, companie care a devenit importatorul BMW in Romania. In anul 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN in Romania.

In 2007, omul de afaceri Michael Schmidt a inceput expansiunea business-ului in afara tarii, prin achizitia unor dealeri BMW din Germania, fiind unul dintre putinii cetateni de origine romana care a reusit sa dezvolte cu succes un model de business local in afara granitelor.

In 2010 au fost puse bazele Fundatiei Michael Schmidt. De atunci, aceasta isi extinde in mod constant portofoliul de proiecte in domeniul prezervarii si restaurarii patrimoniului cultural sasesc, dezvoltarii educatiei si a cooperarii bilaterale romano-germane. Pentru angajamentul sau continuu in acest domeniu, Schmidt a fost decorat, in anul 2015, cu  Crucea de merit in grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, oferita de Joachim Gauck, presedintele Republicii Federale Germania.

Lasa un comentariu