Acasa Volkswagen Scandalul Volkswagen – Coreea de Sud depune plangere penala impotriva sefului filialei locale, considerand inacceptabil planul de rechemare

Scandalul Volkswagen – Coreea de Sud depune plangere penala impotriva sefului filialei locale, considerand inacceptabil planul de rechemare

de Vlad Barza

EA 189 (sursa - Volkswagen)

Autoritatile de la Seul au anuntat marti, 19 ianuarie, ca depun plangere penala impotriva sefului fililalei locale Volkswagen, considerand inacceptabil programul de rechemari propus de germani pentru a rezolva uriasul scandal al emisiilor. Coreea de Sud trateaza cu seriozitate astfel de scandaluri si deja a amendat Volkswagen cu 11,5 milioane euro. In Romania s-a reinnoit grupul de lucru care analizeaza ce se poate face in cazul Volkswagen, insa nu s-a decis nimic. Coreea de Sud s-a miscat repede si pana in noiembrie a facut si propriile teste de emisii, in baza carora a amendat compania.

Plangerea penala depusa la Parchetul General din Seul il vizeaza pe Johannes Thammer, director general Audi si Volkswagen Korea. El risca maximum cinci ani de inchisoare si o amenda de peste 25.000 dolari.

Grupul german – acuzat ca a pus un software ilegal pe masinile diesel pentru a pacali testele de emisii – a remis un plan de actiune autoritatilor de la Seul. Programul de rechemari propus a fost insa respins pe motiv ca nu contine informatii esentiale despre originea problemei si trebuie refacut.

Planurile sunt inacceptabile, spun autoritatile de la Seul, care au amendat in noiembrie Volkswagen, ordonandu-i sa faca recall pentru 125.000 de masini diesel si sa explice in detaliu ce poate face din punct de vedere tehnic.

Coreea de Sud este a opta cea mai mare piata mondiala pentru masinile diesel si 70% dintre masinile noi vandute acolo sunt pe motorina. Anul trecut s-au vandut 68.000 de masini Volkswagen si Audi.

Lasa un comentariu