Acasa Piata Auto Volkswagen a pierdut doua puncte din cota de piata in UE. Inmatricularile grupului au crescut in noiembrie, dar de trei ori sub media pietei

Volkswagen a pierdut doua puncte din cota de piata in UE. Inmatricularile grupului au crescut in noiembrie, dar de trei ori sub media pietei

de Vlad Barza

(sursa - Volkswagen)

Inmatricularile Volkswagen Group au urcat cu 4% in noiembrie, arata datele ACEA care se refera la piata masinilor noi in UE. Grupul a avansat mult mai putin decat piata, care a crescut cu 14%, iar cota de piata a germanilor a scazut cu doua puncte procentuale, la 24,3%. Volkswagen are de suferit de pe urma scandalului emisiilor, sunt tari unde vanzarile au scazut si cu peste 20%, insa declinul e cauzat si de faptul ca unele modele diesel au fost suspendate de la vanzare.

Luna trecuta in UE s-au inmatriculat 1,08 milioane masini noi, avans de 14% fata de noiembrie 2014. In acest context, au crescut cu 4,1% inscrierile de masini din grupul Volkswagen, in timp ce la PSA cresterea a fost de 14%, la General Motors de 18%, iar la Groupe Renault, de 15%.

Cota de piata a grupului Volkswagen a scazut de la 26,6% in noiembrie 2014, la 24,3% luna trecuta, iar la volumul de masini inmatriculate, Seat a scazut cu 3%. Marca Skoda a avansat cel mai mult, cu 11,7%, in timp ce Volkswagen a crescut cu 2,8%.

In primele 11 luni ale anului inmatricularile de masini noi in UE au avansat cu 9%, spre 12,6 milioane unitati, grupul Volkswagen avand 24,8% din piata (scadere de la cota de 25,4% din primele 11 luni ale anului trecut).

Marca Volkswagen are o cota de 12,1%, iar Audi, 5,5%. Ford are 7,3%, iar Opel si Renault au fiecare 6,8%. Dacia are o cota de 2,7%, scadere de la 2,9% acum un an.

Lasa un comentariu