Acasa Ford John Fleming, omul care a adus Ford in Romania, iese la pensie la final de 2015

John Fleming, omul care a adus Ford in Romania, iese la pensie la final de 2015

de Adrian Mitrea

John Fleming (sursa - 0-100.ro)

John Fleming, inaltul executiv Ford care a militat pentru preluarea uzinei Automobile Craiova de catre producatorul auto american, va iesi la pensie la finalul acestui an, dupa 48 de ani de cariera in cadrul Ford Motor Company, reiese dintr-un anunt oficial.

John Fleming, 64 de ani, este in prezent vicepresedinte executiv responsabil de productie si afaceri de munca. Fleming si-a dedicat intreaga viata lucrand pentru Ford, inca de la varsta de 16 ani.

Din functia sa actuala Fleming supravegheaza activitatea a 66 de uzine din toata lumea, de la asamblare, matrite si pana uzine de motoare si transmisii.

John Fleming este vicepresedinte executiv responsabil de productie si afaceri de munca din august 2010, iar inainte de acest moment a asigurat atat aceasta functie din care se pensioneaza, cat si cea de presedinte si director general executiv (CEO) al Ford of Europe.

Fleming va fi inlocuit de Bruce Hettle, 54 de ani.

Din pozitia sa de presedinte si CEO al Ford of Europe in anii 2000, John Fleming este omul care a adus Ford in Romania, negociatorul-sef din partea Ford fiind, la acea vreme, Lyle Waters. Contractul prin care Ford a preluat uzina auto din Craiova a fost semnat in septembrie 2007, iar tranzactia s-a ridicat la 57 milioane euro.

Investitiile Ford in uzina craioveana se ridica la circa un miliard de euro in opt ani de la preluare.

Dupa un debut greoi al asamblarii la Craiova, cu utilitara usoara Ford Transit Connect, uzina Ford din Romania a inceput productia singurului “autoturism Ford made in Craiova” in 25 iunie 2012 (Ford B-MAX) si inca asteapta in fabricatie al doilea model.

Lasa un comentariu