Acasa Siguranta Auto SONDAJ: Toleranta zero pentru alcoolul la volan sau unda verde pentru o bere sau un pahar cu vin?

SONDAJ: Toleranta zero pentru alcoolul la volan sau unda verde pentru o bere sau un pahar cu vin?

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

In Romania, la fel ca in alte cateva state europene, toleranta pentru persoanele care au baut alcool, iar apoi conduc, este zero. Cu toate acestea sunt, in lume si Europa, multe tari care permit soferilor sa consume cantitati mici de alcool, echivalentul unei sticle mici cu bere sau a unui pahar cu vin. Chiar si in Romania au existat in dezbatere astfel de idei. Pentru a masura mai exact ce crede publicul, am creat acest sondaj.

Sunteti de acord soferii sa poata consuma alcool inainte de a se urca la volan?

View Results

Loading ... Loading ...

Romania, alaturi de Ungaria, Slovacia si Slovenia sunt printre putinele tari din Europa in care nivelul alcoolemiei trebuie sa fie 0,00% in aerul expirat. In state precum Germania, Spania, Franta, Portugalia, Grecia si Bulgaria limita legala este 0,05%.

Cele mai multe tari reglementeaza toleranta fata de alcool in cazul soferilor in functie de vechimea in condus si antecedente.


Daca iti plac sondajele 0-100.ro, AICI le poti vedea pe toate si poti participa oricand la unul in care nu ai votat deja. In fiecare zi de marti avem un nou sondaj pentru tine! Daca vrei sa ne dai idei pentru urmatorul sondaj, scrie-ne la comentarii.

Lasa un comentariu