Acasa Daimler Daimler a preluat 40 de stagiari refugiati si solicitanti de azil

Daimler a preluat 40 de stagiari refugiati si solicitanti de azil

de Adrian Mitrea

Bridge Internship (sursa - Daimler)

Grupul auto german Daimler, fabricantul masinilor Mercedes-Benz, a primit intr-un internship de 14 saptamani un numar de 40 de refugiati si solicitanti de azil din tari precum Afganistan, Eritrea, Gambia, Nigeria, Pakistan si Siria. Programul se numeste “bridge internship”, facand trimitere la “puntea” dintre Germania si tarile din care provin acesti oameni.

Stagiarii, barbati si femei cu varste cuprinse intre 20 si 51 de ani, au fost selectati de Agentia Federala de Ocupare a Fortei de Munca si de centrele de locuri de munca competente. Agentia plateste primele sase saptamani de internship.

“Ei nu sunt in competitie directa cu forta de munca principala sau cu muncitorii cu contracte temporare”, subliniaza Daimler. Compania noteaza ca cei care trec cu brio de acest stagiu pot fi plasati in alte companii, agentii care se ocupa de forta de munca temporara si in programele de pregatire profesionala.

“Cea mai buna cale prin care oamenii sa se integreze este la locul de munca. Facand lucruri impreuna creaza intelegere intre oameni. De aceea suntem incantati ca multi colegi s-au aratat dornici sa fie mentori pentru stagiari”. Discriminarea si rasismul nu isi au locul in cadrul Daimler”, subliniaza compania auto.

Cei 40 de stagiari iau lectii de limba germana 3 ore si jumatate pe zi, in grupuri de cate zece persoane. Ei incep ziua la ora 06:00, odata cu primul schimb. Activitatile practice se desfasoara pe durata a alte 3 ore si jumatate.

Acest program, “bridge internship”, a demarat in premiera la uzina Stuttgart-Unterturkheim si va fi extins si in alte uzine in saptamanile si lunile urmatoare. Agentia Federala de Ocupare a Fortei de Munca si Daimler vor sa pregateasca pentru piata muncii din Germania cateva sute de refugiati si solicitanti de azil.

Daimler este implicata din 2013 in activitati umanitare de acest gen, printre altele donand si un milion de euro pentru “O inima pentru copii” cu scopul de a ajuta copiii refugiati. Angajati si masini ale Daimler au fost, de asemenea, resurse puse la dispozitie pentru primirea si integrarea refugiatilor.

Lasa un comentariu