Acasa Tehnologie Steve Jobs discuta inca din 2008 posibilitatea lansarii unei masini Apple

Steve Jobs discuta inca din 2008 posibilitatea lansarii unei masini Apple

de Vlad Barza

Steve Jobs (sursa - Wikimedia Commons)

S-a scris mult despre posibilitatea ca Apple sa lanseze o masina, dar ideea nu este deloc noua in cadrul gigantului IT. Inca din 2008 Steve Jobs discuta despre cum ar putea arata o masina Apple, insa nimic nu s-a concretizat, compania avand proiecte mult mai viabile. Declaratiile au fost facute pentru Bloomberg de catre Tony Fadell, care intre 2001 si 2008 a lucrat la Apple, avand rol esential in dezvoltarea iPod si iPhone.

Fadell a spus ca in 2008 discuta cu Steve Jobs o serie de chestiuni ipotetice despre cum ar putea arata o masina Apple, cum ar fi la interior si ce fel de propulsie ar folosi.

Masina Apple nu a devenit realitate, insa compania a progresat enorm, vanzarile iPhone fiind din ce in ce mai bune. In 2008 industria auto americana era in colaps si ideea unei masini Apple, cu totul diferita fata de ce exista in piata, parea incitanta.

Fadell, care acum conduce o divizie a Google, spune ca un smartphone nu e chiar atat de diferit de un automobil fiindca are un „motor”, o structura mecanica si un computer. Insa la masini e complicata partea de conectivitate si e foarte complicat ca ele sa se poata conduce singure.

Regretatul Steve Jobs a spus de-a lungul anilor NU mai multor proiecte, inclusiv pentru constructia unui televizor si a unei camere foto/video. Apple a ales sa se concentreze pe iPhone, care genereaza peste 60% din cifra de afaceri si ajuta compania sa aiba anual vanzari de peste 200 miliarde dolari.

Acum, ideea masini a revenit, chiar daca Apple nu a confirmat. S-a scris mult pe subiect si compania are o echipa de cateva sute de specialisti, intentia fiind ca masina sa fie lansata in jurul anului 2020.

Alte documente arata ca s-a discutat si inainte de 2007 posibilitatea lansarii unui „Apple car”, dar nu era momentul. Insa acum se pare ca momentul se apropie, cele mai noi informatii indicand faptul ca Apple cauta un loc ultra-secret de testare.

Lasa un comentariu