Acasa Opinie OPINIE: Ce facem ca politistul-motociclist Bogdan Cosmin Gigina sa nu fi murit degeaba

OPINIE: Ce facem ca politistul-motociclist Bogdan Cosmin Gigina sa nu fi murit degeaba

de Adrian Mitrea

Motociclete de Politie BMW (sursa - bucurestifm.ro)

Stirea ca un politist-motociclist a murit dupa ce a cazut intr-o groapa din carosabil m-a zguduit. Sper ca nu numai pe mine, pentru ca ar fi pacat ca tanarul Bogdan Cosmin Gigina sa fi murit degeaba. Serios, ce rahat de tara e aia in care lucrarile de orice fel sunt incepute si neterminate niciodata? Ce rahat de tara e aia in care Politia sta la panda in locuri total nepericuloase, in loc sa pazeasca chiar astfel de gropi si sa avertizeze soferii cu privire la pericol?

Sunt, desigur, niste intrebari retorice. Transmit condoleante sotiei, familiei, prietenilor si colegilor domnului Gigina. Acest om si-a pierdut viata stupid, la doar 28 de ani. Acest fapt nu trebuie sa treaca neobservat. Acest fapt nu este o stire. Este o drama.

Pentru politistii-motociclisti am un respect deosebit. Asemenea unor calareti din secolul trecut, ei sunt mai demni si mai cinstiti decat alti colegi de-ai lor. Nu i-am vazut sa fie abuzivi, sa stea la panda sau sa vorbeasca neadecvat vreunui sofer. Un domn politist-motociclist m-a amendat in 2012 ca vorbeam la telefon. Eram cu un Jeep Grand Cherokee de test drive si nu stiu din ce motiv telefonul se deconectase de la sistemul Bluetooth al masinii, iar mama ma apela. Ma suna rar, asa ca am raspuns crezand ca s-a intamplat ceva. Politistul a aparut de nicaieri, m-a tras pe dreapta, mi-a vorbit frumos si m-a amendat. I-am explicat care a fost situatia, dar m-a amendat. Am semnat de drag procesul verbal. In fond si la urma-urmei am gresit. A fost o situatie atat de civilizata. Din nou, respect pentru politistii-motociclisti!

Noi, romanii, avem parca o cultura a sacrificiului uman pentru a face lucruri constructive. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Avem legenda mesterului Manole care a zidit-o pe Ana. Doar asa a putut fi ridicata Manastirea Curtea de Arges, nu-i asa?

A fost nevoie ca tanara japoneza Yurika Mauno (20 ani) sa fie ucisa cu bestialitate de un asa-zis taximetrist, in 2012, pentru ca Aeroportul International Henri Coanda si autoritatile romane sa puna capat mafiei taxiurilor de la aeroport si sa avem acum un sistem atat de simplu, eficient si modern cum in putine orase din lume am vazut.

A fost nevoie ca un biet copil, Ionut Anghel, sa moara ucis de caini in 2013 pentru ca orasul Bucuresti si altele din tara sa limiteze fenomenul cainilor comunitari.

Acum vreau sa-mi imaginez continuarea. A fost nevoie sa moara politistul-motociclist Bogdan Cosmin Gigina (28 ani) pentru ca…?

Iata cateva continuari plauzibile pe care mi le doresc din tot sufletul:

  • lucrarile de orice fel sa inceapa…, dar sa se mai si termine! Pentru ca lucrarile la noi dureaza o vesnicie si sunt semnalizate atat de prost: deloc, cu crengi, cu un gard/con/banda puse chiar in „buza” pericolului.
  • Politia sa nu mai stea la panda in locuri total nepericuloase si sa lucreze pentru cetateni si impreuna cu ei! Politistul e si el cetatean, e om. Nu ar trebui sa uite asta cand imbraca uniforma.
  • oamenii sa nu mai fure elementele de semnalizare ale lucrarilor!

Va rog continuati voi.

A fost nevoie sa moara politistul-motociclist Bogdan Cosmin Gigina pentru ca…

2 comentarii

dumitru 16 noiembrie 2021 - 20:27

foarte bun articolul Felicitari

Reply
Adrian Mitrea 20 noiembrie 2021 - 22:42

Mulțumesc!

Reply

Lasa un comentariu