Acasa Piata Auto Piata second hand din Romania: Ai aproape 60% sanse sa cumperi o masina lovita

Piata second hand din Romania: Ai aproape 60% sanse sa cumperi o masina lovita

de Adrian Mitrea

(sursa - InspectorAuto.ro)

Cu o piata auto second hand anuala de peste 430.000 unitati si doar 70.000 de masini noi, Romania este clar dominata de masinile de ocazie. Atentia trebuie sa fie insa mare la momentul achizitiei deoarece ai aproape 60% sanse sa cumperi o masina lovita si reparata, iar de cele mai multe ori este posibil ca vanzatorii sa ascunda adevarul.

Aproximativ 400 de masini au fost verificate online prin intermediul InspectorAuto.ro, in 30 de zile de la aparitia pe piata a acestui instrument de analiza a istoricului autovehiculelor. Dintre masinile verificate 59% au avut cel putin o dauna, in timp ce 41% au fost gasite „curate”, fara accident. Daunele depistate sunt in suma totala de aproximativ 1,55 mlioane euro (7 milioane lei).

Masina cu cele mai mari daune verificata pe InspectorAuto.ro este un BMW Seria 5 din anul 2007, cu daune insumate de peste 88.800 euro (400.000 lei). Aceasta masina a fost aproape de a fi dauna totala de doua ori. A fost de fiecare data reparata, iar acum se gaseste la vanzare pe piata din Romania.

Alte date interesante sunt:

  • 59% dintre masinile verificate au avut cel putin o dauna (cumparate candva ca masini noi din Romania)
  • 5% dintre masinile rulate provenite din import au avut cel putin o dauna
  • 26 de daune este numarul maxim de daune pentru o singura masina
  • 4 daune este numarul mediu de avarii pentru masinile verificate si depistate cu daune de orice fel

”Ai 59% sanse sa cumperi o masina lovita, care are in istoricul ei patru daune. Exact din acest motiv este importanta verificarea masinilor, online si in service, pentru a te asigura ca ce iti prezinta vanzatorul este conform cu realitatea si nu exista daune ascunse”, a explicat Mihai Cune, fondator si director general al InspectorAuto.ro.

In cazul masinilor rulate provenite din import valoarea medie a daunelor este 40.000 euro (pentru masinile care figureaza cu daune). Acest lucru inseamna ca, in cazul in care aceste masini au fost lovite, sigur au fost lovite grav si au fost dauna totala in tara de provenienta.

In ceea ce priveste analiza pe marci, cele mai multe masini cu daune depistate sunt ale brandurilor Volkswagen (15%), BMW (14%), Audi (8,8%), Mercedes-Benz (8%) si Dacia si Opel (6% fiecare).

Pentru masinile provenite din import, numarul exemplarelor cu daune este cel mai mare pentru marcile Volkswagen, BMW si Opel.

Toate aceste date si statistici au fost extrase de InspectorAuto.ro din baza de date proprie, dupa prima luna de activitate pe piata, interval in care au fost verificate circa 400 de masini prin intermediul platformei. Verificarile au fost facute fie de persoane care intentioneaza sa-si cumpere o masina la mana a doua, fie de persoane care au cumparat deja o astfel de masina si au vrut sa-i verifice istoricul.

Primul instrument de verificare online a istoricului masinilor in Romania, InspectorAuto.ro, este creat de Mihai Cune, fost business manager al autovit.ro, care are o experienta de zece ani in industria auto.

Site-ul InspectorAuto.ro asigura interogarea VIN si aflarea de informatii despre istoricul de daune al autovehiculelor si istoricul privind furtul.

Totodata ofera clientilor posibilitatea sa-si comande online, direct pe InspectorAuto.ro, o verificare fizica, in service, la un dealer de marca.

Lasa un comentariu