Acasa Top Story Grupul Volkswagen spune ca sunt afectate 11 milioane de masini diesel din toata lumea de problema deviatiilor de emisii si consum

Grupul Volkswagen spune ca sunt afectate 11 milioane de masini diesel din toata lumea de problema deviatiilor de emisii si consum

de Adrian Mitrea

Volkswagen 2.0 TDI (sursa - Volkswagen)

Grupul Volkswagen a anuntat marti, 22 septembrie, ca a vandut circa 11 milioane de automobile diesel care prezinta deviatii ale emisiilor si consumului. Toate acestea sunt echipate cu motorul turbo diesel EA189 (2 litri TDI), potrivit companiei germane.

Compania precizeaza ca modelele actuale cu motoare Euro 6 comercializate in UE sunt conforme cu toate standardele si cerintele legale. Compania nu a mentionat insa nimic despre modelele mai vechi, cu motoare Euro 5 si Euro 4.

Investigatii interne ale companiei au relevat ca acel software incriminat ca ar identifica procedurile de testare a emisiilor si consumului si le-ar reduce temporar este instalat in mai multe masini ale Grupului, nu doar Volkswagen si Audi, practic pe toate masinile cu motor EA189, dar ca in cele mai multe cazuri acel software nu face nimic.

Potrivit Volkswagen Group, acel software nu influenteaza comportamentul rutier al masinii, performantele, emisiile si consumul de carburant.

“Volkswagen lucreaza intens pentru a remedia aceste deviatii prin solutii tehnice”, a anuntat Volkswagen Group.

Compania a facut provizioane de 6,5 miliarde euro, repartizate din profit, pentru a remedia problemele.


Reamintim ca marcile Volkswagen si Audi, ambele parte din Volkswagen Group, sunt acuzate in SUA ca ar fi utilizat setari speciale ale computerelor masinilor pentru a detecta cand functioneaza in regim de testare a emisiilor si consumului asfel incat sa consume mai putin si sa aiba emisii mai reduse. Poti vedea filmul evenimentelor AICI.

Volkswagen risca penalitati de pana la 18 miliarde de dolari dupa ce compania a fost acuzata ca a realizat un program software pentru masinile diesel ce inseala autoritatile de reglementare ce masoara emisiile toxice. Cu alte cuvinte, Volkswagen risca penalitati civile de 37.500 de dolari pentru fiecare masina care nu respecta regulile federale din SUA privind emisiile in atmosfera.

Exista 482.000 de masini diesel in patru cilindri ale marcilor Volkswagen si Audi, vandute din 2008 si pana acum, toate implicate in acest scandal privind emisiile.

Lasa un comentariu