Acasa Audi VIDEO, FOTO: Audi e-tron quattro concept va intra in productie fara mari modificari

VIDEO, FOTO: Audi e-tron quattro concept va intra in productie fara mari modificari

de Adrian Mitrea

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

Audi a dezvaluit oficial conceptul e-tron quattro, cel care anticipeaza versiunea de productie a primului SUV electric Audi cu autonomie de peste 500 km si o putere maxima de 370 kW/503 CP (peste 800 Nm cuplu). Cu premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie), SUV-ul concept Audi e-tron quattro va vedea luminile liniei de fabricatie in 2018.

Germanii spun ca masina poate atinge 100 km/h in 4,6 secunde, iar viteza maxima de 210 km/h (limitata electronic) poate fi atinsa si ea cu usurinta.

Bateria are o capacitate de 95 kW, iar reincarcarea dureaza circa 50 de minute la o sursa de 150 kW.

Audi e-tron quattro concept are 4,88 m lungime, 1,93 m latime si 1,54 m inaltime, fiind mai compact decat Audi Q7. In plus, coeficientul aerodinamic este 0,25 – o valoare foarte buna pentru un SUV, in contextul in care aceasta categorie de masini are un coeficient aerodinamic mai mare de 0,30.

Desi este electrica si poate gazdui pana la cinci pasageri, masina are spatiu in portbagaj generos: 615 litri.

Sistemul de tractiune este similar cu cel al modelului Audi R8 e-tron si consta intr-un motor electric pentru rotile din fata si doua motoare electrice pe puntea spate.

SUV-ul electric pe care Audi il va lansa in 2018 aduce in Europa investitii ale gigantilor LG Chem si Samsung SDI, in tehnologii pentru baterii destinate masinilor electrice. Interesant este ca LG Chem nu are inca o fabrica in Europa, insa aceasta urmeaza sa fie construita. Tara in care va fi amplasata nu este inca dezvaluita, dar important este ca Europa capata o mai mare importanta in productia de componente esentiale pentru masini electrice: bateriile. Intentia LG Chem pentru o fabrica de baterii din Europa a fost anuntata inca din 2010. Pe de alta parte, Samsung SDI detine in Austria, la Zettling, o unitate de productie pentru baterii.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

Lasa un comentariu