Acasa Opel Noul Opel Astra Sports Tourer debuteaza la Frankfurt

Noul Opel Astra Sports Tourer debuteaza la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Opel Astra Sports Tourer (sursa - Opel)

Opel isi continua traditia in clasa compacta cu nu mai putin de doua noi modele care vor fi prezentate la Salonul Auto International de la Frankfurt (17-27 septembrie): versiunea hatchback a noii generatii Astra va fi prezentata in premiera in fata unui public international si va fi insotita de modelul Astra Sports Tourer. Cel mai nou membru al generatiei de modele station wagon din clasa compacta este prevazut cu aceleasi solutii inovatoare ca si varianta inrudita cu cinci usi.

„Astra Sports Tourer are la baza o arhitectura complet noua si usoara, cu o greutate mai mica cu pana la 200 kg fata de modelul anterior. Avand in vedere ca modelul station wagon va fi echipat cu cea mai noua generatie de motoare, Astra Sports Tourer va fi mai puternic, mai agil si mai distractiv de condus. Si consumul de carburant a fost redus”, se arata intr-un comunicat de presa al Opel.

Atunci cand se va da drumul la comenzi, Astra Sports Tourer va fi disponibil cu Opel OnStar si noile sisteme de infotainment IntelliLink.

Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste numeroasele sisteme de siguranta si de asistenta, alaturi de alte echipamente intalnite pana in prezent doar la modele din clasele superioare.

„Noul Astra Sports Tourer si noul Astra hatchback sunt doua parti ale aceluiasi intreg. Ambele reprezinta un progres pentru Opel si pentru clasa compacta. Alaturi de o conectivitate ultramoderna si un design revolutionar, versiunea station wagon se caracterizeaza printr-o eficienta ridicata”, a spus Karl-Thomas Neumann, director general executiv al Opel.

Cea mai noua generatie a modelului Sports Tourer are aceleasi dimensiuni ca cea anterioara, cu o lungime de 4.702 mm, o latime de 1.871 mm (cu oglinzile exterioare pliate) si o inaltime de 1.499 mm, oferind totusi un spatiu mai amplu pentru pasageri si bagaje. Soferul beneficiaza de un spatiu pentru cap mai mare cu 26 mm, iar pasagerii din spate se pot bucura de un spatiu pentru picioare mai mare cu 28 mm. In plus, noul Astra Sports Tourer are un volum de incarcare de 1.630 litri datorita designului sau eficient.

Pentru a mari volumul de incarcare, noul Astra Sports Tourer este echipat cu scaune spate rabatabile in raport 40/20/40, pentru configuratii mai flexibile ale spatiului de incarcare. In plus, autovehiculul este prevazut cu sistemul FlexOrganizer ce include sine laterale, plase de separare a incarcaturii si diferite posibilitati de fixare, precum si cu o optiune de depozitare sigura si organizata a bagajelor transportate.

Designul interior si exterior compact si caroseria usoara au redus greutatea modelului station wagon cu pana la 200 kg. Otelurile rezistente si ultrarezistente, modificarile aduse puntilor fata si spate si noul proces de productie au contribuit la obtinerea acestui rezultat impresionant.

Varianta de baza a autovehiculului Astra Sports Tourer are o masa de 1.263 kg (inclusiv un sofer de 75 kg), avand astfel o greutate cu 130 kg mai mica decat modelul anterior. Acest lucru are un efect pozitiv asupra agilitatii, confortului la rulare, consumului de carburant si costurilor.

Portofoliul de motoare cu puteri intre 70 kW/95 CP si 147 kW/200 CP completeaza avantajele aduse de greutatea mai redusa. Modelul Sports Tourer va fi propulsat exclusiv de motoare de ultima generatie. Toate motoarele diesel si pe benzina cu o cilindree cuprinsa intre 1,0 si 1,6 litri combina eficienta ridicata cu reactiile rapide si functionarea uniforma.

Iluminarea inteligenta cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED din dotarea noului Astra este o alta noutate absoluta in segmentul de autovehicule compacte. Aceasta permite conducerea permanenta cu faza lunga cu functie anti-orbire in regim extra-urban si dezactiveaza automat si continuu LED-urile individuale la detectarea unor autovehicule care se deplaseaza din sens opus sau in fata autovehiculului propriu. Zona din jurul sursei de lumina este pur si simplu mascata, restul drumului ramanand puternic iluminat.

Astfel, acest sistem sporeste siguranta activa a tuturor participantilor la trafic, precum si confortul soferului la deplasarea pe timp de noapte.

Numeroasele sisteme inovatoare de asistenta bazate pe ultima generatie a camerei video frontale Opel Eye ofera ajutor suplimentar pentru sofer (incepand cu asistentul pentru recunoasterea indicatoarelor rutiere, cu functii extinse si precise, asistentul pentru mentinerea benzii de circulatie, care corecteaza in mod activ traiectoria autovehiculului in caz de urgenta si pana la sistemul de avertizare privind o coliziune frontala cu functie de franare de urgenta in caz de coliziune iminenta, care poate opri autovehiculul la viteze de pana la 40 km/h).

Un alt element unic pentru segmentul de autovehicule compacte poate fi intalnit la interior: Opel OnStar, asistentul personal de service si conectivitate, este „ingerul pazitor” al soferului si celorlalti pasageri.

In plus, vor fi introduse doua noi sisteme IntelliLink. Noua generatie a sistemului de infotainment este compatibila cu Apple CarPlay si Android Auto.

De asemenea, noile scaune premium ergonomice certificate de AGR adauga un plus de confort prin reglarea suporturilor laterale, functiile de masaj, memorie si chiar ventilatie. Si pasagerii din spate se pot bucura de o functie optionala de confort, cele doua scaune laterale din spate fiind incalzite.

In mod traditional, Astra Sports Tourer contribuie cu in jur de 30% din vanzarile inregistrate de modelul Astra in Europa. Principalii clienti sunt soferii autovehiculelor de firma si familiile care doresc sa imbine solutiile practice pentru spatiul de incarcare si confortul in timpul calatoriei. Cele mai mari piete pentru versatilul model station wagon sunt Germania, Marea Britanie si Italia.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Lasa un comentariu