Acasa Audi Conceptul Audi e-tron quattro ne da indicii despre primul SUV electric al Audi si se lauda cu trei motoare

Conceptul Audi e-tron quattro ne da indicii despre primul SUV electric al Audi si se lauda cu trei motoare

de Adrian Mitrea

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

Audi e-tron quattro concept este gata sa intre in scena cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie), iar producatorul a prezentat primele schite ale masinii. Acest SUV 100% electric prefigureaza un model de serie care va fi lansat in 2018, cu trei motoare si autonomie 500 km.

Producatorul auto german spune ca SUV-ul acesta este gandit din start ca o masina electrica, nefiind o adaptare. Coeficientul aerodinamic anuntat este de 0,25.

Dimensiunile sale sunt intre Q5 si Q7, are un aspect plat, forma de coupe si poate transporta patru persoane.

Sistemul de tractiune este similar cu cel al modelului Audi R8 e-tron si consta intr-un motor electric pentru rotile din fata si doua motoare electrice pe puntea spate.

SUV-ul electric pe care Audi il va lansa in 2018 aduce in Europa investitii ale gigantilor LG Chem si Samsung SDI, in tehnologii pentru baterii destinate masinilor electrice. Interesant este ca LG Chem nu are inca o fabrica in Europa, insa aceasta urmeaza sa fie construita. Tara in care va fi amplasata nu este inca dezvaluita, dar important este ca Europa capata o mai mare importanta in productia de componente esentiale pentru masini electrice: bateriile. Intentia LG Chem pentru o fabrica de baterii din Europa a fost anuntata inca din 2010. Pe de alta parte, Samsung SDI detine in Austria, la Zettling, o unitate de productie pentru baterii.

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

Audi e-tron quattro concept (sursa - Audi)

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Lasa un comentariu