Acasa Romania Toyota recheama in service 143 de hibride Auris din Romania deoarece motorul se poate opri in mers

Toyota recheama in service 143 de hibride Auris din Romania deoarece motorul se poate opri in mers

de Adrian Mitrea

Sistem hibrid Toyota Auris (sursa - 0-100.ro)

Toyota recheama in service 143 de automobile hibride Auris, produse in Marea Britanie, deoarece sistemul de propulsie se poate opri in mers, crescand sansele ca un accident sa se produca. Reparatia consta in recalibrarea computerului de la sistemul hibrid si dureaza circa o ora.

„Invertorul este parte a sistemului hibrid ce echipeaza modelul Auris HV, care contine mai multe componente electronice. Din cauza unor caracteristici ale programului de gestionare unele componente se pot supraincalzi daca masina este condusa in anumite regimuri de functionare, ducand la aprinderea unor martori de avertizare in tabloul de bord. In aceste cazuri vehiculul va intra intr-un mod de avarie, ceea ce va duce la reducerea puterii sistemului hibrid, masina putand fi totusi condusa o anumita distanta. In cazuri exceptionale calculatorul sistemului hibrid se poate reseta, cauzand oprirea motorului, ceea ce duce la oprirea vehiclului in timpul conducerii, astfel crescand riscul unui accident”, mentioneaza Toyota Romania.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service, remedierea defectiunilor este gratuita.

Pana acum, in 2015, alte rechemari in service, in Romania, au fost facute de Renault, Nissan, Opel, Honda, Mercedes-Benz, Opel si Volkswagen. AICI poti vedea toate campaniile de rechemare facute de producatorii auto, pe piata din Romania.

1 comentariu

ionut 16 februarie 2018 - 22:10

Am cumparat un auris hybrid care a fost dauna totala, am reparat masina si am plecat cu ea intr-o scurta plimbare sa vad cum se comporta,cand am vrut sa intorc la intersectie la Parklake,sa oprit masina exact intre liniile de tramvai si nu a vrut sa mai porneasca,am impins masina pana in statia de autobuz si am tot incercat,dar nu a pornit, am scos bateria si sa resetat calculatorul,pana la urma cu greu am reusit s-o duc in parcare la parklake unde am lasat-o ,cand am ajuns la service toyota,sa intreb ce revizii trebuie facute,a spus ca trbuie sa aduc masina la service sa reseteze ecu,si sa inlocuiasca canistra de carbon.
Masinile acestea chiar au aceste defecte,stiu o masina care a avut un accident si masina a fost facuta praf,deci mergeti la service si vedeti daca trebuie inlocuit ecu,nu este de glumit cu asa ceva

Reply

Lasa un comentariu