Acasa BMW FOTO: BMW 3.0 CSL Hommage, concept-tribut adus legendarului Coupe BMW din anii ’70

FOTO: BMW 3.0 CSL Hommage, concept-tribut adus legendarului Coupe BMW din anii ’70

de Adrian Mitrea

BMW 3.0 CSL Hommage alaturi de BMW 3.0 CSL din '70 (sursa - BMW)

BMW a creat un concept special pentru a marca importanta, peste ani, a modelului BMW 3.0 CSL din anii ’70. Numit BMW 3.0 CSL Hommage, conceptul BMW a fost dezvaluit in premiera cu ocazia Concursului de Eleganta Auto de la Villa d’Este, pe malul lacului Como, in Italia.

“Masinile noastre de tip omagiu nu arata numai faptul ca suntem mandri de itoria noastra, ci si cat de important este trecutul pentru determinarea viitorului”, a declarat seful de design al BMW Group, Adrian van Hooydonk.

Literele CSL vin de la Coupe Sport Leichtbau (coupe sport cu greutate redusa – n.r.). In anii ’70 BMW 3.0 CSL avea capota si aripi din aluminiu, iar geamurile erau din plexiglas. Rezultatul consta intr-o masa mai redusa cu circa 200 kg fata de modelul din care deriva (BMW 3.0 CS).

Aceasta idee de reducere a greutatii si maximizare a performantelor este reinterpretata de BMW 3.0 CSL Hommage prin elemente de constructie moderne, cum ar fi plasticul intarit cu fibra de carbon (CFRP).

De asemenea, conceptul beneficiaza de faruri cu tehnologie LED si laser.

Evident, BMW 3.0 CSL Hommage nu va ajunge in productia de serie, insa anumite solutii constructive si elemente de design ar putea fi preluate pe modelele de serie, in viitor, in buna traditie BMW.

BMW 3.0 CSL Hommage alaturi de BMW 3.0 CSL din '70 (sursa - BMW)

Lasa un comentariu