Acasa Industrie Firma romaneasca Falcon Electronics a devenit furnizor de prim montaj pentru Grupul Renault, modelele Kadjar si Espace

Firma romaneasca Falcon Electronics a devenit furnizor de prim montaj pentru Grupul Renault, modelele Kadjar si Espace

de Adrian Mitrea

Alarma Falcon Electronics pentru Renault (sursa - Falcon Electronics)

Compania romaneasca Falcon Electronics a inceput livrarea primelor sisteme originale de alarma care vor echipa modelele Renault Espace si Renault Kadjar. Sistemele de alarma au fost proiectate, testate si verificate de Falcon Electronics, conform cerintelor centrului de inginerie al Renault (RTR, Renault Technologie Roumanie), a anuntat Falcon Electronics. Astfel, cel mai mare importator si distribuitor de accesorii electronice auto din tara a trecut in randul furnizorilor auto de prim montaj, la nivel mondial.

Falcon Electronics este furnizor Dacia pe segmentul senzorilor de parcare aftermarket de zece ani. Inceput ca un parteneriat la nivel national, colaborarea dintre Falcon Electronics si Dacia s-a extins, la acest moment Falcon acoperind 80% din necesarul de senzori de parcare pentru modelele Dacia la nivel european.

„La baza acestor proiecte sta o echipa de profesionisti in domeniu, organizati in Departamentul de Cercetare si Dezvoltare Falcon. Departamentul si-a inceput activitatea in domeniul aftermarket, cu proiectarea sistemelor de securitate si cu dezvoltarea de software personalizat pentru interfete digitale care asigura compatibilitatea sistemelor de securitate cu majoritatea modelelor de masini europene. Furnizarea de senzori de parcare si, ulterior, a sistemelor de alarma au reprezentat tranzitia normala catre pozitia de producator de sisteme OEM – echipamente livrate direct catre producatorii de autovehicule”, a anuntat Falcon Electronics, intr-un comunicat de presa.

Componentele sunt fabricate in China.

„Participam la licitatii cu sisteme de siguranta si pentru alte modele Renault. Ne miscam pe o piata foarte competitiva, concurand cu mari nume ale industriei din Franta si Italia”, a declarat Dan Cutui, directorul si fondatorul Falcon Electronics, intr-un comunicat de presa.

Pentru viitor Falcon Electronics isi propune sa exploateze tehnologiile din sfera „asset managementului” prin crearea de sisteme de securitate care monitorizeaza starea autovehiculului si ofera informatii prin intermediul comunicatiilor prin satelit. Informatiile furnizate vor merge de la localizare pana la imagini video ale masinii.

Dezvoltarea acestui nou segment de business va duce la cresterea cifrei de afaceri a Falcon Electronics, care anii trecuti a fost in jurul valorii de 4,4 milioane euro. In 2015, compania preconizeaza o crestere de peste 10%, ceea ce va duce cifra de afaceri la 5 milioane euro, estimeaza compania.

Falcon Electronics este liderul pietei romanesti in domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule. Cu 20 de ani de experienta in importul si distributia de electronice auto, Falcon comercializeaza produse ale unor marci de renume mondial, precum Viper, Parrot, Sony, JVC, Cobra, Escort si multe altele.

Renault Kadjar (sursa - 0-100.ro)

Renault Espace la Salonul Auto de la Paris (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu