Acasa Curiozitati Volkswagen Transporter T2 din 1978 devine studio de radio mobil al AutobazaRadio

Volkswagen Transporter T2 din 1978 devine studio de radio mobil al AutobazaRadio

de Adrian Mitrea

Portocala in garajul Autobaza (sursa - MIDOCAR)

Un Volkswagen Transporter T2 din 1978 este in curs de reconditionare si amenajare pentru a deveni studio de radio mobil al postului AutobazaRadio. Proiectul a demarat la inceputul acestui an, iar in vara va fi pe roti si va emite.

Autobaza a pornit in 2013 ca loc de intalnire pentru pasionatii Volkswagen. Fanii marcii pot admira masinile clasice, iar posesorii le pot gara peste iarna si apela la servicii de intretinere. Intre timp, comunitatea Autobaza a dobandit o voce in online, Autobazaradio, iar de anul acesta radio-ul se va muta intr-un bus Volkswagen.

Proiectul sustinut de dealerul MIDOCAR. Colaborarea dintre MIDOCAR si AutobazaRadio a inceput in octombrie 2014. Atunci, primul radio online de drive se lansa la showroom-ul MIDOCAR Otopeni, intr-un eveniment tribut, dedicat spiritului Volkswagen (Deja-vw).

Echipa AutobazRadio a a demarat cautarile pentru un studio radio care sa le permita sa introduca si programe cu DJ in grila. Aveau in vedere un spatiu clasic, inchiriat intr-o cladire. Insa un bus T2 B Panel, portocaliu, le-a schimbat planurile. L-au botezat Portocala si i-au sortit sa devina primul studio de radio online mobil din Romania.

Transformarea bus-ului intr-un Music Transporter autonom este consemnata intr-un jurnal de bord online. Pe blogul lui Portocala pot fi urmarite evolutia proiectului si tips & tricks despre operatiunile de mecanica si tinichigerie aplicate unui Volkswagen clasic. Incepand din luna iunie 2015, bus-ul Portocala va transmite programe, concerte si live performances, de oriunde se va afla, pe stream-ul AutobazaRadio.

Autobaza este un proiect nascut din dragostea pentru modelele iconice Volkswagen. In spatele proiectului se afla Liviu Hurmuzache – membru fondator Volkswagen Classic Club, Calin Gheorghe – Realizator Radio si Irina Petrovici – Producator Radio si Community Manager Grolsch Experimentalist. Planurile viitoare includ amenajarea unui spatiu de expozitii, live music sessions, proiectii si cursuri de introducere tehnica pentru pasionatii Volkswagen Classics la Autobaza din Energeticienilor 13-15.

Infiintat in 1992, MIDOCAR este primul importator Volkswagen si Audi de pe piata din Romania. In prezent, MIDOCAR este dealer si service autorizat al marcilor Volkswagen si Audi in Romania, oferind o gama de servicii complete (pre-vanzare si post-vanzare) pentru marcile comercializate. Totodata, dealerul asigura service Skoda, autovehicule de ocazie si servicii buyback sub marca Das WeltAuto, precum si leasing, prin MIDOCAR LEASING IFN. MIDOCAR isi desfasoara activitatea in Bucuresti, in doua amplasamente: MIDOCAR Otopeni si MIDOCAR Vitan.

Lasa un comentariu