Acasa Ford VIDEO, FOTO: Noul Ford Galaxy, prezentat de iluzionistul Darcy Oake

VIDEO, FOTO: Noul Ford Galaxy, prezentat de iluzionistul Darcy Oake

de Adrian Mitrea

Ford Galaxy (sursa - Ford)

A patra generatie Ford Galaxy a fost prezentata online, cu un design mai modern, faruri cu LED, motor diesel biturbo si posibilitatea de a rabata si ridica electric scaunele de pe al treilea rand – o premiera in acest segment al monovolumelor. Pentru a marca prezentarea in premiera a noului Ford Galay, producatorul auto american a apelat la iluzionistul Darcy Oake.

Noul Galaxy are scaune fata multicontur, cu functie de masaj, la fel ca noul Mondeo. Un limitator de viteza mai avansat (Intelligent Speed Limiter) isi face debutul pe acest model, permitand masinii sa citeasca limitele de viteza de pe indicatoare si sa ajusteze viteza automat, in functie de ele.

O alta functie interesanta este cea de detectare a pietonilor si franare automata in caz de impact iminent cu o masina sau cu un om.

Sistemul de faruri cu LED are asistent pentru faza lunga care ajusteaza fascilul luminos al farurilor in functie de trafic, pentru a nu deranja ceilalti participanti.

Un nou motor turbo diesel (2.0 TDCi) biturbo de 210 Cai Putere (CP) si 450 Nm este oferit pe noul Ford Galaxy, alaturi de un 2.0 TDCi cu o singura turbina si versiuni de putere de 120 CP, 150 CP si 180 CP. Motorizarile pe benzina sunt 1.5 EcoBoost de 160 CP si 2.0 EcoBoost de 240 CP.

Ford a lansat primul Galaxy in 1995, in anul 2000 a aparut a doua generatie, iar a treia in 2006 si mentinuta pe piata, iata, pana in 2015.

Ford Galaxy (sursa - Ford)

Ford Galaxy (sursa - Ford)

 

Lasa un comentariu