Acasa Foto FOTO: Mercedes-Benz GLE se prezinta. Este de fapt un ML restilizat si cu nume nou

FOTO: Mercedes-Benz GLE se prezinta. Este de fapt un ML restilizat si cu nume nou

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz (sursa - Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz Clasa M, cunoscut mai bine ca Mercedes-Benz ML, primeste un facelift pentru 2015 si un nou nume: Mercedes-Benz GLE. Aceste mofidificari au fost anuntate deja de producatorul auto german si iata ca la scurt timp de atunci sunt si puse in practica, pentru a da mai multa coerenta gamei de modele Mercedes-Benz.

Odata cu acest facelift, popularul SUV Mercedes-Benz vine si cu o varianta hibrida reincarcabila la priza (Plug-In Hybrid), denumita GLE 500 e. Aceasta emite 78 grame CO2/km in primii 100 km parcursi (dupa reincarcare) si poate rula pe distante de pana la 30 km in mod pur electric, cu viteze de pana la 130 km/h.

Consumul de energie este de 16,7 kWh/100 km. Motorul cu ardere interna este un V6 pe benzina de 3 litri si 333 CP, iar motorul electric dezvolta 116 CP. Cuplul maxim dezvoltat de ansamblu este de 650 Nm, iar puterea reala maxima combinata este de 325 kW/442 hp. Bateria litiu-ion are o capacitate de 8,8 kWh.

Cutia de viteze automata a lui GLE 500 e are 7 trepte (7G-TRONIC PLUS).

Cutiile de viteze automate asociate motoarelor turbo diesel au acum noua trepte (9G-TRONIC) si posibilitatea de a schimba modurile de lucru (DYNAMIC SELECT).

Nici fanii SUV-urilor de inalta performanta nu au fost uitat, in gama existand Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC, masina care dezvolta 585 CP si 760 Nm, atingand 100 km/h in 4,2 secunde.

Mercedes-Benz GLE concureaza pe piata cu modele precum BMW X5.

Mercedes-Benz (sursa - Mercedes-Benz)

Lasa un comentariu