Acasa Piata Auto Logan, Sandero si Sandero Stepway vor fi construite si in Argentina

Logan, Sandero si Sandero Stepway vor fi construite si in Argentina

de Vlad Barza

Renault Argentina (sursa - Renault)

Renault a anuntat c,a de la mijloc de 2016, uzina de la Santa Isabel (Argentina) va produce modelele Logan, Sandero si Sandero Stepway, dupa investitii de 100 milioane dolari. Uzina functioneaza din 1955 si cea mai recenta runda de investitii a fost in 2010 cand s-au modernizat cu 135 milioane dolari liniile de productie pentru Kangoo, Clio, Symbol si Fluence. Renault a vandut 85.000 de masini in Argentina anul trecut, echivalentul unei cote de 13%.


Anuntul privind noile planuri a fost facut de Thierry Koskas, sef al Renault Argentina, la evenimentul prin care se marcheaza 60 de ani de existenta a uzinei. Investitiile vor totaliza 100 milioane dolari pentru adaptarea liniilor de productie. La fel ca in Brazilia, Columbia si Rusia, modelele Logan, Sandero si Sandero Stepway vor iesi de pe liniile de asamblare cu sigla Renault.

In urmatoarele 20 de luni, Renault va investi in cinci domenii: lantul de furnizori, carosarea, vopsitoria, formarea angajatilor si cercetare-dezvoltare, Productia propriu-zisa a noilor modele va incepe la mijloc de 2016, iar masinile vor ajunge in ultimul trimestru din 2016 in showroom-uri.

Argentina are 40 de milioane de locutiori, iar piata masinilor noi a totalizat 660.000 de unitati in 2013. Renault a fost pe locul trei la vanzari, lider fiind Volkswagen. Renault a vandut 85.000 de masini in Argentina anul trecut, echivalentul unei cote de 13%.

Lasa un comentariu