Acasa Tehnologie Apple dezvolta un laborator auto secret in SUA, cu intentia de a construi o masina, scrie Financial Times

Apple dezvolta un laborator auto secret in SUA, cu intentia de a construi o masina, scrie Financial Times

de Vlad Barza

Logo Apple (sursa - osxdaily.com)

Apple angajeaza experti auto de top pe tehnologie si design la un laborator misterios din Silicon Valley, intentia pe termen lung fiind de a construi un autoturism, scrie Financial Times, citand surse apropiate proiectului. Totusi, probabilitatea ca Apple sa construiasca o masina pare acum redusa, putand fi vorba in cazul de fata de dezvoltarea sistemului CarPlay, prin care o versiune de iOS este integrata in sistemul de infotainment al masinilor.

Financial Times scrie ca Apple ar fi deschis spre final de 2014 un laborator al carui loc este tinut secret. Centrul de cercetare recruteaza persoane cu functii mari din industria auto si e vorba de experti in tehnologie si design.

Sursele spun ca echipa de design condusa de Jonathan Ive ar fi avut intalniri cu numerosi ingineri si executivi din industria auto, incercand sa angajeze cat mai multi pentru misteriosul proiect. O sursa spune ca acum trei luni parea sa fie vorba de o dezvoltare a sistemului CarPlay, insa lucrurile au luat amploare si pare sa fie un plan mult mai ambitios: construirea unei masini.

O masina Apple pare greu de inchipuit, mai ales ca gigantul american, care valoreaza in prezent 700 miliarde dolari, are putine produse in gama si nu s-a aventurat pe multe domenii precum rivalii sai din tehnologie. In plus, una este sa faci schite de design si alta este sa produci o masina, Apple neavand experienta in domeniu.

Totusi, Apple are mari ambitii cu sistemul CarPlay prin care o versiune de iOS este integrata in sistemul de infotainment al masinilor si un buton de activare pentru asistentul Siri este plasat pe volan. Functii precum Apple Maps pot fi controlate de pe un ecran tactil prezent pe bord.

Nu ar fi insa exclus ca CEO-ul Tim Cook sa aiba ambitia de a trece dincolo de partea software si sa vrea sa testeze fezabilitatea unui proiect auto complex.

Lasa un comentariu